Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Βίντεο-ντοκουμέντο με τους διασώστες να ανασύρουν τα πτώματα των τριών ορειβατών!

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

8 Φεβρουαρίου 2022 08:16
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Βίντεο-ντοκουμέντο με τους διασώστες να ανασύρουν τα πτώματα των τριών ορειβατών!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις προσπάθειες των διασωστών να ανασύρουν τα πτώματα των τριών ορειβατών που βρήκαν τραγικό θάνατο κάνοντας παγοαναρρίχηση στα Καλάβρυτα, είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι τρεις άνδρες έφεραν κακώσεις που συνδέονται με πτώση από ιδιαίτερα μεγάλο ύψος, ενώ στις εικόνες που μετέδωσε το Mega, αποτυπώνονται οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που είχε δημιουργήσει η σφοδρή χιονόπτωση στη χαράδρα της Στύγας. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι όλη η επιχείρηση διήρκεσε πάνω από οκτώ ώρες.

Δεμένοι μεταξύ τους με ένα σχοινί, οι διασώστες μετακινούν με μεγάλη προσοχή τα πτώματα μέσα από τις απότομες χιονισμένες διαδρομές.

«Φέρανε κακώσεις κεφαλής, θώρακος, κοιλίας, άκρων, πυέλου, όχι όλες μαζί το κάθε άτομο» δήλωσε η Αγγελική Τζιόλα, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Τι οδήγησε στην τραγωδία

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας, με τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται να είναι δύο: είτε τους παρέσυρε χιονοστιβάδα ή καταπλακώθηκαν από παγοσκεπή.

«Πατώντας σε ένα σημείο, σε ένα λούκι, έτσι όπως το λέμε, πατώντας εκεί μία πάρα πολύ μεγάλη χιονοστιβάδα τούς παρέσυρε και δυστυχώς τους πέταξε πολλά μέτρα μακριά στον γκρεμό και στους βράχους» δήλωσε ο Αλέξης Άγριος, γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Στο μεταξύ, στο άδειο γραφείο του Παναγιώτη Τέκου στο υποκατάστημα των ΕΛΓΑ Πάτρας, οι συνάδελφοί του έχουν αφήσει μερικά λουλούδια, ένα κεράκι δίπλα στη φωτογραφία του και ένα σημείωμα.

«Η αγάπη σου για το βουνό μας απέραντη. Σε αγαπούσε και αυτό τόσο πολύ που ήθελε να μείνεις για πάντα εκεί... Ώρα σου καλή, φίλε μου» αναγράφεται σε αυτό.

Ο Γιάννης Τορέλλι και ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, δύο από τα θύματα, είναι γνωστοί στο ορειβατικό κίνημα και έμπειροι αναρριχητές.

«Είναι πολύ καλά παιδιά, είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ορειβατικό κόσμο» δήλωσε ο Σπύρος Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος ελληνικής ομάδας διάσωσης Αττικής.

«Να μην χαθούν άλλες ζωές»

Συγκλονιστική είναι και η παράκληση που κάνει ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος, πατέρας του 21χρονου Ερμή, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα.

«Μόλις φτιαχτεί αυτή η ορεινή διάσωση στην Ελλάδα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, θα πιστεύω ότι ο Ερμής δεν έχυσε άδικα το αίμα του εκεί πέρα, δεν άφησε την τελευταία του πνοή άδικα» δήλωσε.

Με τρεμάμενη, μάλιστα, φωνή, εκφράζει την ελπίδα να μην βρεθεί ποτέ ξανά κανείς στη θέση του Ερμή και τη δική του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share