Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από Αθηνά Λινού για μέτρα και εμβόλια: «Το κύριο λάθος είναι ότι...» (Video)

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε...»

7 Φεβρουαρίου 2022 13:51
«Βόμβα» από Αθηνά Λινού για μέτρα και εμβόλια: «Το κύριο λάθος είναι ότι...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για σπασμωδικές κινήσεις στο θέμα της άρσης των μέτρων έκανε λόγο η Αθηνά Λινού, σημειώνοντας πως ουσιαστικά ακόμα δεν ξέρουμε πως κινούνται οι μεταλλάξεις Όμικρον και Όμικρον 2 και κατά πόσο είναι αποδοτικός σε αυτές ο εμβολιασμός. Σύμφωνα με την ίδια, δεν γνωρίζουμε αν τα εμβόλια είναι αποδοτικά στη μετάλλαξη Ομικρον και την υποπαραλλαγή Ομικρον 2. Παράλληλα, για τα νέα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία μίλησε η Αθηνά Λινού, χαρακτηρίζοντας ως λάθος το πρωτόκολλο του 50%+1.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε, αφενός γιατί δεν έχουμε πραγματικά δεδομένα για το πόσοι νοσούν, αφετέρου, παίρνουμε μέτρα τα οποία είναι σπασμωδικά υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι για την Όμικρον 1 και Όμικρον 2 ο εμβολιασμός είναι τόσο αποδοτικός όσο ήταν και για τις προηγούμενες μεταλλάξεις και δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί ο κορωνοϊός» και πρόσθεσε, «αν δεν υπάρξει καινούργια μετάλλαξη στους επόμενες 2-3 μήνες θα υποχωρήσει, χωρίς να ξέρουμε με ποιο κόστος».

Οι υπολογισμοί καταδεικνύουν ότι στη χώρα μας οι θάνατοι -με το καλό σενάριο- υπολογίζονται γύρω στις 2.000 με 3.000, ενώ στη χειρότερη περίπτωση δεν αποκλείεται να φθάσουν και τις 8.000 με 10.000.

Όπως είπε η κ. Λινού: «Το κύριο λάθος είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε πως μεταφέρεται με αεροζόλ και επομένως πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τους κλειστούς χώρους».

Αναφερόμενη στο θέμα της άρσης των μέτρων, όπως η είσοδος ταξιδιωτών χωρίς τεστ, η κα Λινού είπε ότι «δεν ωφελεί, διότι το πιστοποιητικό δεν είναι πάντα ακριβές, οι συνθήκες αλλάζουν από μέρα σε μέρα και οι πληροφορίες που έχουμε τώρα μας φέρνουν πίσω στην ανάγκη προστασίας, για να μειώσουμε τα κρούσματα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share