Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρόμος στο πανεπιστήμιο – Πάτρα: Αδέσποτα επιτίθενται σε φοιτητές - Έχουν απειληθεί 43 άτομα (video)

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

7 Φεβρουαρίου 2022 11:51
Τρόμος στο πανεπιστήμιο – Πάτρα: Αδέσποτα επιτίθενται σε φοιτητές - Έχουν απειληθεί 43 άτομα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάτρα: Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο πανεπιστήμιο Πατρών, με 43 φοιτητές να έχουν δεχτεί επίθεση, και ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

«Είχε κρεμάσει το μωρό μας ανάποδα από το μπαλκόνι!» - Σοκαριστική καταγγελία στην Πάτρα

«Τους τελευταίους επτά μήνες υπάρχουν αρκετά κρούσματα επιθέσεων στην πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα. Έχω καταγράψει πάνω από 40. Για κάθε περιστατικό ενημερώνω το δήμο και τον εισαγγελέα. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία κίνηση που να βελτιώνει την κατάσταση», είπε ο κ. Μπούρας.

Στην εκπομπή μίλησε και η Άννα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Πατρών, που μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία.

πανεπιστημιο-πατρα

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Γίνονται καθημερινά επιθέσεις. Εμένα πριν δύο χρόνια με κυνήγησαν σκυλιά. Την πρώτη Φεβρουαρίου, έξω από τις αίθουσες, δάγκωσαν 3 κοπέλες», περιέγραψε η φοιτήτρια.

«Πρέπει να δούμε γιατί δημιουργήθηκε το θέμα. Οι αρμόδιοι φορείς ολιγώρησαν και το πρόβλημα ξέφυγε. Οι διάφοροι φιλόζωοι εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς στην πανεπιστημιούπολη. Έχω ενημερώσει πολλές φορές το δήμο. Με διασύρουν οι φιλόζωοι, επειδή προσπαθώ να βρω λύση. Το θέμα είναι και που θα πάνε μετά τα ζώα συντροφιάς. Εμείς βάζουμε χρήματα. Προσφέραμε και δικό μας χώρο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και από δικά μας χρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Θέλουμε το δήμο και τις φιλοζωικές στο πλευρό μας», σημείωσε ο κ. Μπούρας από την πλευρά του.

«Στη Φαρμακευτική που σπουδάζω έχω δει μέχρι δέκα σκυλιά. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες σχολές, παντού στο πανεπιστήμιο», είπε η κ. Άννα.

«Τα αδέσποτα εδώ είναι πάνω από 50, σε αγέλες των 6-7 σκυλιών. Θέλουμε συνεργασία, παρακαλώ τους αρμόδιους να μας βοηθήσουν. Το πανεπιστήμιο επιζητά τη συνεργασία και έχει τις πόρτες του ανοιχτές. Καλώ τους φορείς σε συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις», είπε ο κ. Μπούρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share