Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αττική Οδός: Η κοροϊδία με την αποζημίωση – Πού αρνείται η εταιρεία να δώσει τα 2.000 ευρώ (Video)

"Εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα με την αποζημίωση"

7 Φεβρουαρίου 2022 11:39
Αττική Οδός: Η κοροϊδία με την αποζημίωση – Πού αρνείται η εταιρεία να δώσει τα 2.000 ευρώ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η εταιρεία να ισχυρίζεται ότι θα καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό σε όλους τους… ταλαιπωρημένους πολίτες, η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Και αυτό γιατί, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε υποθέσεις καταβολής αποζημίωσης από ιδιωτικές εταιρείες σε πολίτες, υπάρχουν τα περιβόητα «ψιλά» γράμματα.

ΔΕΔΔΗΕ - Κακοκαιρία "Ελπίδα": Έρχεται απαλλαγή από τα τέλη χρήσης δικτύου για όσους επλήγησαν

αττικη-οδοσ-κακοκαιρια

Όπως είπε η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη μιλώντας στην ΕΡΤ, εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ. Όπως εξήγησε, η καταβολή της αποζημίωσης αφορά σε οχήματα και όχι σε οδηγούς ή επιβαίνοντες σε όχημα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό την ημέρα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα, δεν αποζημιώνονται με 2.000 ευρώ όλοι οι επιβαίνοντες σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ή ταξί καθώς και εκείνοι που οδηγούσαν εταιρικά αυτοκίνητα ή οχήματα που έχουν αποκτηθεί μέσω leasing καθώς δεν αναγνωρίζονται ως ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα, αντιλαμβανόμενοι μάλλον την προσπάθεια «κοροϊδίας», δεκάδες πολίτες έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν την δικαστική οδό σε βάρος της Αττικής Οδού. Ήδη η πρώτη ομαδική αγωγή κατά της Αττικής Οδού είναι γεγονός, με οκτώ πολίτες και διεκδικούν 128.000 ευρώ.

Ως γνωστόν, ένα ακόμη μελανό σημείο για την είσπραξη της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ αποτελεί το γεγονός ότι ζητείται από τους πολίτες δήλωση παραίτησης από άλλη αποζημίωση μέσω της προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι ο ΔΣΑ από την πρώτη στιγμή με ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να παραιτηθεί από την αξίωση για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Πηγή: topontiki.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share