Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές

Τέλος στο θρίλερ

6 Φεβρουαρίου 2022 12:11
Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από τεράστια επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι τρεις αναρριχητές τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από το Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha οι τρεις άνδρες έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Άνθρωποι από το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησαν τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

καλαβρυτα

Αμέσως σήμανε συναγερμός με το προσωπικό του Κέντρου να ξεκινά την αναζήτησή τους ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας επικεντρώνοντας στην περιοχή από “μαυρολίμνη” έως Ύδατα της Στυγός.

Στην περιοχή βρέθηκαν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Επίσης έχει σηκωθεί και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Πηγή: Kalavrytanews.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share