Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία - Τον άκουγα να φωνάζει «φτάνει μη με χτυπάτε άλλο»

«Τη φωνή του μες στα αυτιά μου την έχω...

5 Φεβρουαρίου 2022 22:41
Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία - Τον άκουγα να φωνάζει «φτάνει μη με χτυπάτε άλλο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία νέα συγκλονιστική μαρτυρία γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, διάβασε εδώ το μήνυμα της μητέρας του 19χρονου.

Συγκεκριμένα μία γυναίκα που μένει κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε καρέ - καρέ την επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος και η παρέα του.

«Τη φωνή του μες στα αυτιά μου την έχω. Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι. Άτομα με κοντάρια κυνηγάνε τα παιδιά το ένα το καημένο έτρεξε, το άλλο κρύφτηκε εδώ», ανέφερε η γυναίκα.

«Επάνω μένω. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε "φτάνει μη με χτυπάτε άλλο μη με χτυπάτε άλλο" και μετά άκουσα τους φίλους του να λένε "άνοιξε τα μάτια σου"», πρόσθεσε.

«Μετά φώναξαν κάτι αχαρακτήριστοι, "εντάξει; τελειώσατε; τον καθαρίσατε;"», συνέχισε. Τους δράστες της επίθεσης τους χαρακτήρισε οργανωμένους εγκληματίες και επεσήμανε πως «ακόμη μέσα στα αυτιά μου το έχω. Ξέρετε τι είναι να ακούς ένα παιδί να φωνάζει μη με χτυπάτε άλλο;»

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Νέες εξελίξεις - «Ήμουν εκεί, αλλά δεν είχα ανάμειξη» λέει τώρα ο 23χρονος

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και ενώ οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι τον δολοφόνησε, άρχισε να αλλάζει στάση απέναντι στις Αρχές.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης, αλλά δεν δολοφόνησε ο ίδιος τον 19χρονο, ούτε ήρθε σε φυσική επαφή με τους δύο τραυματίες φίλους του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, o 23χρονος υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης κατά της παρέας του 19χρονου. Η τελική στάση που θα κρατήσει ο κατηγορούμενος αναμένεται, πάντως, να ξεκαθαρίσει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση.

Ποιος θέλησε να δει τον 23χρονο

Ο μοναδικός άνθρωπος που φέρεται να έχει θελήσει να δει από κοντά τον 23χρονο, ο οποίος κρατείται, είναι η μητέρα του. Όμως λόγω και των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας του κορωνοϊού κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό κι έτσι οι δυο τους έχουν επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά μέχρι στιγμής.

Τι γίνεται με τις έρευνες για τους δράστες

Την ίδια ώρα η ΓΑΔΘ ανακοίνωσε ότι σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη δολοφονία του Άλκη. Επίσης, ενημέρωσε ότι ταυτοποιήθηκαν δύο 20χρονοι για επίθεση του 2019 κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Το «μπλέξιμο» με δημοσίευμα σάιτ από τη Θεσσαλονίκη

Να σημειώσουμε ότι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διέψευσαν δημοσιεύματα περί ταυτοποίησης υπόπτου για τη δολοφονία του Άλκη και διαφυγής του στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», υπάρχει ένα άτομο που δεν εντοπίστηκε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ που είναι σε εξέλιξη και εμπλέκεται σε παλαιότερη υπόθεση που ίσως περιορίσει τον κύκλο των υπόπτων.

Πρόκειται για επεισόδιο χρονολογούμενο τον Μάρτιο του 2019, όταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη είχε σημειωθεί επίθεση με μαχαίρι εις βάρος οπαδών του Άρη.

Στο πλαίσιο εκείνης της υπόθεσης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας Έλληνας, ο οποίος έχει γεννηθεί το 2000 (όπως βλέπετε και από την παραπάνω ανακοίνωση της ΓΑΔΘ).

Σε μεταγενέστερο χρόνο είχαν ταυτοποιηθεί για την ίδια επίθεση ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που σήμερα κρατείται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Άλκη και δύο ακόμη άτομα αλβανικής καταγωγής, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστήρια.

Ένας από τους δύο αναζητήθηκε χθες Παρασκευή στο πλαίσιο των ερευνών προκειμένου να εξεταστεί. Κατά την αναζήτηση το συγκεκριμένο άτομο δεν εντοπίστηκε εντός Ελλάδας, πιθανολογείται, δε, ότι βρίσκεται στην πατρίδα του.

Έτσι, σάιτ στη Θεσσαλονίκη δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής ταυτοποιήθηκε ως πιθανός συνεργός του 23χρονου ένας ομοεθνής του, ο οποίος κατόπιν αναζήτησης προέκυψε ότι είχε ήδη ταξιδέψει, από το βράδυ της Πέμπτης, στην Αλβανία.

Οι αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σημείωναν ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει υπάρξει διαφυγή υπόπτου.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «ακόμα και αν είχε υπάρξει διαφυγή, υπάρχει διακρατική συμφωνία δικαστικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας όποτε και θα ακολουθούσε έκδοση στην Ελλάδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share