Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κινητοποιήσεις αγροτών: Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους – Ραντεβού στον κόμβο Νίκαιας

Μεγάλη έξοδο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ξεκινούν σήμερα αγρότες

4 Φεβρουαρίου 2022 09:52
Κινητοποιήσεις αγροτών: Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους – Ραντεβού στον κόμβο Νίκαιας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη έξοδο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ξεκινούν σήμερα αγρότες και της Μαγνησίας, από Πήλιο, Αλμυρό, Σούρπη, Βελεστίνο, με τελικό προορισμό την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, το μεσημέρι, όπου θα συζητήσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σοκ για τους αγρότες: Ο ΕΦΚΑ δεν τους δίνει ολόκληρη την εθνική σύνταξη - Τριψήφιο το ποσό που χάνουν τον μήνα

αγροτεσ-τρακτερ-δρομοι

Στις 10:30 αγρότες από το Ανατολικό Πήλιο (Ζαγορά – Πουρί) θα συναντηθούν στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της οδού Ιωλκού, με αγρότες από άλλες περιοχές του Πηλίου (Δράκεια κλπ) ενώ η επόμενη συνάντησή τους θα είναι με αγρότες από Αλμυρό και Σούρπη, στον κόμβο Βελεστίνου, προκειμένου όλοι μαζί να κατευθυνθούν στον Ριζόμυλο όπου ήδη, από τις προηγούμενες μέρες έχει ξεκινήσει η παράταξη αγροτικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θεόδωρο Γεωργαδάκη, το μπλόκο της Μαγνησίας θα βρίσκεται σε άμεσο συντονισμό με το μπλόκο που στήνεται σήμερα στη Νίκαια Λάρισας.

Όλοι οι δρόμοι για τους αγρότες με τα τρακτέρ τους οδηγούν σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας – έξω από τη Λάρισα – όπου ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλόκο μέσω του οποίου θα δοθεί το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

αγροτεσ-τρακτερ-δρομοι

Ποια είναι τα αιτήματα

Σκιαγραφώντας το πλαίσιο των αιτημάτων, όπου και επικεντρώνεται το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει:

«Μείωση του κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών, μέσων και εφοδίων, ώστε να μπορέσουμε να τα αγοράσουμε και να καλλιεργήσουμε.

Υπάρχει το ζήτημα των τιμών στα αγροτικά προϊόντα ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο.

Να γίνει αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση…

Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά από προϊόντα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τοπικά προβλήματα…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share