Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (4/2)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

4 Φεβρουαρίου 2022 07:43
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (4/2)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Παρασκευή 4/2! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος». Ενώ, οι Αρχές περικυκλώνουν τους συνεργούς του 23χρονου φερόμενου ως δολοφόνου του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Καιρός σήμερα 4/2: Νέα «επίθεση» από ψυχρό κύμα με καταιγίδες και χιόνια στην Αττική - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Καιρός σήμερα: Μια νέα «εισβολή» ψυχρού κύματος αναμένεται να έχουμε στην χώρα μας, με τον καιρό μεν να βελτιώνεται σήμερα (4/2), αλλά την επιδείνωση να επίκειται.

Την Παρασκευή προβλέπονται στα νησιά του Αιγαίου, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην Κρήτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, στα ορεινά της Κρήτης με χιονοπτώσεις και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα με μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός, με τους ανέμους πάντως νωρίτερα να έχουν υψώσει απαγορευτικό.

Στην Αττική αναμένονται μέχρι το μεσημέρι λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από -11 έως 08 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -05 έως 08 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα, με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, μέχρι το μεσημέρι. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share