Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη - «Για κάθε Άλκη»: Το συγκινητικό μήνυμα μαθητών με τις τσάντες τους για τη δολοφονία του 19χρονου

"Και κάπως έτσι η σιωπή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα…"

3 Φεβρουαρίου 2022 13:03
Θεσσαλονίκη - «Για κάθε Άλκη»: Το συγκινητικό μήνυμα μαθητών με τις τσάντες τους για τη δολοφονία του 19χρονου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Συγκινητική ήταν και η πρωτοβουλία που πήραν οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν το νεαρό παιδί.

Τα παιδιά σχημάτισαν με τις τσάντες τους το μήνυμα «Για κάθε Άλκη», κάθισαν στο έδαφος και έφτιαξαν μια ανθρώπινη αλυσίδα. «Και κάπως έτσι η σιωπή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα… Ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΠΣΠΘ για κάθε Άλκη…» ήταν το σχόλιο της σελίδας του σχολείου στο Facebook.

Και κάπως έτσι η σιωπή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα... Ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΠΣΠΘ για κάθε Άλκη...

Posted by Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης on Thursday, February 3, 2022

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Τα δύο στοιχεία που δείχνουν ενοχή του 23χρονου - Έρευνα για τους συνεργούς (Video)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των υπευθύνων πίσω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο 23χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ώστε να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, με το συγκεντρωμένο πλήθος να του επιφυλάσσει μία «θερμή» υποδοχή. Μετήχθη στο δικαστήριο συνοδεία δύο αστυνομικών και αποδοκιμάστηκε εντόνως από άτομα που ήταν στο σημείο.

Τα στοιχεία που δείχνουν ενοχή του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι δύο τα στοιχεία που δείχνουν την ενοχή του 23χρονου, ωστόσο ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονική επίθεση.

Ειδικότερα, η αστυνομία έχει λάβει μαρτυρίες από τους δύο τραυματίες από την επίθεση, που αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ίσως και εντός της σημερινής ημέρας.

Ο ένας εξ αυτών φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τον συλληφθέντα ως το άτομο που χτυπούσε τον Άλκη και κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε ο 19χρονος. Σημειώνεται πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα στον μηρό, κοντά στη βουβωνική χώρα, και η αιμορραγία του ήταν ακατάσχετη.

Άλλο ένα στοιχείο σε βάρος του 23χρονου είναι το όχημά του. Το αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά του, κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και η εικόνα είναι αρκετά καθαρή.

Στο όχημα επέβαινε ο συλληφθείς κι άλλα δύο άτομα, με τις Αρχές να κρίνουν πως είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Άρα, μπορεί να μην είμαστε μακριά και από άλλες συλλήψεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share