Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Bullying σε 12χρονη ΑμεΑ μαθήτρια – Σοκάρει η μητέρα της: “Κόντεψαν να στείλουν το παιδί μου στον τάφο” (video)

Άνοιξαν ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο με τα στοιχεία της

3 Φεβρουαρίου 2022 10:17
Bullying σε 12χρονη ΑμεΑ μαθήτρια – Σοκάρει η μητέρα της: “Κόντεψαν να στείλουν το παιδί μου στον τάφο” (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια κόλαση, ένα αδιανόητο και σοκαριστικό bullying, έζησε μια 12χρονη κοπέλα από τους συμμαθητές της.

Άνοιξαν ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο με τα στοιχεία της, και ανέβαζαν άσεμνες φωτογραφίες.

Η 12χρονη που ήταν μαθήτρια της 1ης Γυμνασίου απομονώθηκε και δεν μιλούσε σε κανέναν. Όταν η μητέρα της κατάλαβε τι είχε συμβεί απευθύνθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και σε παιδοψυχολόγο, για να στηρίξει την κορούλα της που όπως λέει κινείται στο φάσμα του αυτισμού.

Όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια, η 12χρονη πίστευε ότι είχε αποκτήσει μια νέα φίλη στο σχολείο.

μπουλινγκ-αμεα

“Δέχτηκε πολύ μεγάλο χλευασμό, το γελοιοποίησαν το παιδί, η ζωή της ήταν πάρα πολύ δύσκολη στο σχολείο. Σκόπευε να βάλει τέλος στη ζωή της, με όλο αυτό τον εξευτελισμό που δέχτηκε. Είναι τα εύκολα θύματα, είναι παιδιά αθώα, με αγνή ψυχή. Πρότεινε στην κόρη μου να πάνε στο πάρκο δίπλα στο σχολείο και εκεί της πρότεινε να της τραβήξει κάποιες φωτογραφίες γιατί ήταν πάρα πολύ όμορφη, αυτές οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για τη δημιουργία των προφίλ. Ένα είδος παιχνιδιού, ένα είδος αστείου κόντεψε να στείλει το παιδί μου στον τάφο, για να γελάσουν” είπε η μητέρα της Κατερίνα Φωτιάδου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν από τα διαδικτυακά ίχνη της ανήλικης που δημιούργησε τους ψεύτικούς λογαριασμούς. Η ίδια ομολόγησε τα πάντα.

“Πρόκειται για λογαριασμούς οι οποίοι δημιουργήθηκαν από εμένα στα πλαίσια ενός ανώριμου παιχνιδιού, χωρίς να έχω σταθμίσει τις συνέπειες της πράξης μου. Έχω μετανιώσει” είπε η μαθήτρια που έφτιαξε τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου.

μπουλινγκ-αμεα

Σάλος στη Θεσσαλονίκη με καθηγήτρια που έκανε bullying σε μαθήτρια της

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλει πως έζησε 15χρονη μαθήτρια σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον καθηγήτριας της λόγω μπούλινγκ. Παράλληλα, δείτε το σοκαριστικό βίντεο από τη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, η 15χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε καταγγείλει τον περασμένο Νοέμβριο ότι βιάστηκε από 16χρονο συμμαθητή της, δεχόταν επικριτικά σχόλια από την καθηγήτρια της, σε μόνιμη βάση. «Εσύ η μόνη καριέρα που θα κάνεις θα είναι στα στενά της Γιαννιτσών», φέρεται να είχε ειπωθεί τον Νοέμβριο, εντός της τάξης και μπροστά σε όλους εις βάρος της ανήλικης, ενώ ήταν γνωστή η υπόθεση βιασμού της 15χρονης.

Η κακοποιητική συμπεριφορά προς την ανήλικη μαθήτρια

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της οικογένειας της 15χρονης Φώτης Γρόντας καταγγέλλει, ότι στις 12 Ιανουαρίου, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός στοχοποίησε εκ νέου την ανήλικη, χρησιμοποιώντας απρεπείς χαρακτηρισμούς τη στιγμή που βρισκόταν στην αίθουσα με όλους τους συμμαθητές της. Επίσης τόνισε, ότι η καθηγήτρια ασκεί κακοποιητική ψυχολογική συμπεριφορά επί σκοπού προς την ανήλικη μαθήτρια.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει ασκηθεί μήνυση στην καθηγήτρια και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, επειδή συνεχίζονται αυτές οι συμπεριφορές, παρόλο την ενημέρωση που υπάρχει για το συμβάν, εδώ και καιρό.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της 15χρονης, κατήγγειλε επίσης, ότι ο διευθυντής του σχολείου, κάλεσε την ανήλικη στο γραφείο του και την πίεσε ψυχολογικά να συγκαλύψει το περιστατικό του μπούλινγκ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος επισημαίνει, ότι η μήνυση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, από την προηγούμενη παρασκευή.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίζεται ότι από τη διεύθυνση του σχολείου, ζητήθηκε στους μαθητές να μεταφέρουν τις μαρτυρίες τους για τα περιστατικά μπούλινγκ που δέχεται η 15χρονη, ωστόσο στη συνέχεια αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share