Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο - Πάτρα: Ξέχασαν να εμβολιάσουν ηλικιωμένο στο Άσυλο Ανιάτων και κόλλησε κορωνοϊό

Τι απαντά το Ίδρυμα

3 Φεβρουαρίου 2022 08:01
Αδιανόητο - Πάτρα: Ξέχασαν να εμβολιάσουν ηλικιωμένο στο Άσυλο Ανιάτων και κόλλησε κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα. Οι συγγενείς ενός ηλικιωμένου είχαν δώσει έγκριση από τον Μάρτιο για να του κάνουν την τρίτη δόση και ανακάλυψαν ότι στον άνθρωπό τους δεν είχε γίνει ούτε καν η πρώτη!

Συγκίνηση στην Πάτρα: Τατουάζ με τη μικρή της Μαλένα έχει κάνει η τραγική μητέρα που έχασε τρία παιδιά σε τρία χρόνια (photos)

Ο άτυχος 85χρονος, ο οποίος τελικά νόσησε με κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι σχεδόν κατάκοιτος με αποτέλεσμα να υπάρχει για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Στο Άσυλο Ανιάτων υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες πάνω από 20 κρούσματα σε τροφίμους με περίπου 10 εξ αυτών να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Η καταγγελία

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο thebest.gr η οικογένεια του 85χρονου είχε δώσει την έγκρισή της για τον εμβολιασμό του με την α΄και β’ δόση, από τον περασμένο Μάιο (στις 17 του μήνα), στέλνοντας σχετικό email με την συναίνεση για το εμβολιασμό, όπως είχε ζητηθεί.

Οκτώ μήνες μετά (την 1η Ιανουαρίου 2022) και ενώ η οικογένεια του 85χρονου θεωρούσε ότι ο τρόφιμος είχε εμβολιαστεί, έστειλαν νέο email με τη συναίνεσή τους για τον εμβολιασμό του με την τρίτη δόση ενόψει και της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Έκπληκτοι τότε οι συγγενείς ανακάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος τρόφιμος δεν είχε καν εμβολιαστεί με καμία δόση.

Η απάντηση που έλαβαν από τη γραμματεία του Ιδρύματος ήταν ότι η ευθύνη της 8μηνης καθυστέρησης του εμβολιασμού του ανήκει στον ΕΟΔΥ.

Η απάντηση του Ιδρύματος

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Aπάντηση στο thebest δόθηκε από τον διευθυντή του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών που λειτουργεί στην πλατεία Παντοκράτορος στην Πάτρα, Άρη Γκατζόγια και την πρόεδρο του φιλανθρωπικού σωματείου Γωγώ Καραλή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται: «Μετά από διερεύνηση που έγινε εξ’ αφορμής δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “THE BEST”, διαπιστώσαμε ότι το Ίδρυμα από παραδρομή δεν είχε διαβάσει e-mail που είχε σταλεί από οικογένεια περιθαλπόμενού μας στις 17 Μαΐου 2021 με την οποία μας ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην λίστα προς εμβολιασμό.

Λάβαμε γνώση από την οικογένεια για την παραδρομή μας αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου και αμέσως συμπεριλάβαμε τον εν λόγω περιθαλπόμενο στην λίστα εικοτεσσάρων συνολικά εξ’ αυτών, που στείλαμε στον ΕΟΔΥ στις 3 Ιανουαρίου του 2022 για το εμβολιασμό που επρόκειτο να γίνει εντός του μηνός και οποίος αναβλήθηκε επειδή στο μεταξύ εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

Για το Φιλανθρωπικό Σωματείο

Η Πρόεδρος

Γωγώ Καραλή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share