Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ιερέας - Κάτω Πατήσια: Οδηγείται οριστικά στις φυλακές Τρίπολης

Στο ίδιο κελί με ακόμη τέσσερις ρασοφόρους που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης

2 Φεβρουαρίου 2022 15:32
Ιερέας - Κάτω Πατήσια: Οδηγείται οριστικά στις φυλακές Τρίπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο ίδιο κελί με τον ιερέα των Πατησίων θα βρίσκονται ακόμη τέσσερις ρασοφόροι που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Στις φυλακές Τρίπολης θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο ιερέας που κρίθηκε προφυλακιστέος για τον βιασμό ανήλικης σε Ιερό ναό των Κάτω Πατησίων. Ο ιερέας σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί σε κελί των φυλακών όπου κρατούνται ήδη τέσσερις ρασοφόροι για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

ιερεασ-κατω-πατησια

O ιερέας που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του βιασμού της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Οι δύο από αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό 19χρονου με νοητική υστέρηση στο Δήμο Πλατανιά στην Κρήτη.

Οι δύο εν λόγω ιερείς που υπάγονταν στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου απογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κατονομάζοντας άλλα πρόσωπα ως υπεύθυνα για τον βιασμό του 19χρονου. Ωστόσο ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα τους έδειξαν το δρόμο της φυλακής.

Κάτω Πατήσια - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον σάτυρο ιερέα – Τι κατέθεσαν τα θύματα (video)

Σοκ προκαλούν η δικογραφία και οι καταθέσεις των θυμάτων για τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια που «ψάρευε» κορίτσια μέσω Facebook. Αν και στην αρχή ο ιερέας προσπάθησε να χτίζει το προφίλ ενός μοντέρνου ιερέα, εν τέλει οι σκοποί του ήταν άλλοι, καθώς σκοπός του ήταν να κυνηγά γυναίκες.

Σάλος με νέα καταγγελία για τον ιερέα: «Έπαιρνε ιερόδουλες και τις πλήρωνε με... Κρατούσε τα εσώρουχα των κοριτσιών!»

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο τρόπος που επιλέγει τα θύματά του, αδιευκρίνιστος. Οταν βάλει μια γυναίκα στο μάτι, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Μιλάει για τα δέκα στάδια που πρέπει να περάσει, για κανόνες που πρέπει να εφαρμόσει και το κυριότερο, για πλήρη υποταγή στον πνευματικό της, δηλαδή στον ίδιο.

Αν το θύμα του είναι ανήλικο παιδί, τότε η προσέγγισή του είναι άλλη. Οι ερωτήσεις πιο απλοϊκές και η χειραγώγηση φυσικά πιο εύκολη. Δεν διστάζει, μάλιστα, να φέρνει παραδείγματα για τη σχέση που πρέπει να έχει ο πνευματικός πατέρας με το τέκνο του για να το πάρει από το χέρι και να το οδηγήσει στον… δρόμο του Θεού. Οταν οι γυναίκες είναι μεγαλύτερες, μπαίνει πιο γρήγορα στο «ψητό», ψάχνοντας να εντοπίσει άτομα εγκλωβισμένα σε σχέσεις αδιέξοδες και προβληματικές για να τις ρίξει στην αγκαλιά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share