Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: Οι ισχυροί άνεμοι ξεχαρβάλωσαν στέγαστρο κοντά στον ναό της Υπαπαντής - Δύο γυναίκες τραυματίες (video)

Σημειώθηκαν και φθορές σε αυτοκίνητα

2 Φεβρουαρίου 2022 11:37
Καλαμάτα: Οι ισχυροί άνεμοι ξεχαρβάλωσαν στέγαστρο κοντά στον ναό της Υπαπαντής - Δύο γυναίκες τραυματίες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Καλαμάτα, μια νεαρή γυναίκα που βάδιζε στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου στάθηκε τυχερή καθώς γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από ένα… ιπτάμενο μεγάλο στέγαστρο που έπεσε στο δρόμο. Όπως μάλιστα μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά η ΕΡΤ, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από το εν λόγω συμβάν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα tharrosnews.gr, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκάλεσαν τη ζημιά καθώς «ξεκόλλησε» το βαρύ στέγαστρο από την κατασκευή του και προσγειώθηκε στο οδόστρωμα.

Μάλιστα προκάλεσε ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα. Το σημείο όπου καταγράφηκε το συμβάν, δηλαδή στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Μελετίου και Τσιλιβή, είναι πολυσύχναστο και βρίσκεται κοντά στο Ναό της Υπαπαντής.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας έσπευσαν άμεσα στο συγκεκριμένο μέρος ώστε να απομακρύνουν το στέγαστρο.

Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Τετάρτη (2/2) - Οι περιοχές στο «κόκκινο»

Η νέα κακοκαιρία ήδη πλήττει σφοδρά πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, είτε μέσω πυκνών χιονοπτώσεων είτε μέσω καταιγίδων, ενώ η επικείμενη επιδείνωσή της οδήγησε την Πολιτική Προστασία σε συστάσεις προς τους πολίτες.

Αναλυτικά, ανακοίνωσε:

«Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, για αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Αττικής αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

κακοκαιρια-καιροσ

Επίσης, στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επιπλέον, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ειδικότερα στη Θράκη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από την εκδήλωσή των καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερα, η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι οικείοι Δήμοι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι οικείοι Δήμοι, καλούνται με ανακοινώσεις τους να ενημερώσουν τους πολίτες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σχετικά με την επιδείνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και περιορισμό των μετακινήσεών τους κατά την αιχμή των φαινομένων.

Ειδικότερα για την Αττική, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε περιοχές όπου η φυσική βλάστηση δασών και δασικών εκτάσεων έχει πρόσφατα καταστραφεί από δασικές πυρκαγιές και εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share