Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Καμπανάκι" Καπραβέλου - Νέο κύμα έξαρσης την άνοιξη (video)

«Ευχόμαστε να είναι η Όμικρον»

2 Φεβρουαρίου 2022 08:54
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για νέο «κύμα» έξαρσης της πανδημίας την άνοιξη, προειδοποιεί ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, τη στιγμή που τα κρούσματα επιμένουν στα επίπεδα των 20.000 και οι «σκληροί» δείκτες παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα αρχές Μαρτίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το Novavax

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης. Ευχόμαστε να είναι η Όμικρον. Ελπίζουμε, αλλά δεν το ξέρουμε» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στον χρόνο που θα γίνει αυτό, ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι, όπως και πέρυσι, μετά τον Μάρτιο, ήτοι τον Απρίλιο - Μάιο, λόγω χαλάρωσης και μη συμμόρφωσης στα μέτρα, όπως είπε.

«Φαίνεται ότι θα χτυπήσει πάλι. Το ζήτημα είναι να είναι ηπιότερο» υπογράμμισε.

«Κανένας επιστήμονας δεν είπε ότι την άνοιξη δεν θα υπάρχει πανδημία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, ένα αισιόδοξο μήνυμα, στην παρούσα φάση, είναι ότι «η Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα».

Αναφορικά με τους λόγους που δεν έχει αναχαιτιστεί ο κορονοϊός, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για «τρία αγκάθια».

Συγκεκριμένα, συνέστησε τα εξής: Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, πιο θαρραλέα μέτρα lockdown για τους ανεμβολίαστους και ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Μην αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε ακόμη τραγικές συνέπειες» παρατήρησε ακόμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου, τονίζοντας ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν παρέχεται προστασία χωρίς την ενισχυτική δόση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share