Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη ανήλικων δολοφόνων στην Αγία Βαρβάρα: Διακόπηκε η διαδικασία - Τι συνέβη με τη 16χρονη κόρη του θύματος (video)

Μαζί με δύο φίλους της είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τη μητέρα της τον Νοέμβριο του 2020

1 Φεβρουαρίου 2022 18:06
Δίκη ανήλικων δολοφόνων στην Αγία Βαρβάρα: Διακόπηκε η διαδικασία - Τι συνέβη με τη 16χρονη κόρη του θύματος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε για να οδηγηθεί τελικά σε διακοπή η δίκη στο Εφετείο Ανηλίκων, για τη δολοφονία μιας 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα τον Νοέμβριο του 2020, με κατηγορουμένους την 15χρονη τότε κόρη της και δύο αγόρια 16 και 17 ετών.

Βιασμός 24χρονης: Δεν ανιχτεύτηκε ναρκωτική ουσία στις τοξικολογικές εξετάσεις

Η διαδικασία εξελίσσεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας των κατηγορουμένων και λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η απολογία της 16χρονης κατηγορουμένης, εκείνη ανέφερε πως δεν αισθάνεται καλά. Η Πρόεδρος της έδρας την ρώτησε αν υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων, με την κατηγορούμενη να απαντά αρνητικά.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως δεν έχει εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί και οι παριστάμενοι δικηγόροι να διαμαρτυρηθούν εντόνως πως δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη στην αρχή της απολογίας της αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που είχε με την μητέρα της. «Με τον πατέρα μου είχα την πιο κοντινή σχέση, τον οποίο έχασα από καρκίνο δύο χρόνια πριν από το συμβάν. Μετά το θάνατο του πατέρα μου οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες” φέρεται να ανέφερε, ωστόσο η δίκη διακόπηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας για τις 28 Φεβρουαρίου, πριν η 16χρονη προλάβει να αναφερθεί στα περιστατικά γύρω από το στυγερό εγκλημα.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσαν κεκλεισμένων των θυρών οι μητέρες των 2 ανηλίκων αγοριών, αλλά και δύο γείτονες. Σημειώνεται, πως οι τρεις ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 8 ετών για ανθρωποκτονια απο προθεση (η κοπέλα ως ηθικη αυτουργός και τα δύο αγόρια ως φυσικοί αυτουργοί).

Η δίκη και η περιγραφή του περιστατικού

Όπως είχε γίνει γνωστό το έγκλημα έγινε για 10.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου, που ανήκε στον πατέρα και σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη ζωή το 2019.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους η ανήλικη κοπέλα φέρεται να είπε στις αρχές για τη στιγμή της δολοφονίας:

«Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία.

Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».

Όσον αφορά το λόγο που το έκαναν αυτό, ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι η 15χρονη δεν περνούσε καλά με τη μητέρα της και σκέφτηκαν ότι έπρεπε να φύγει από τη μέση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 50χρονη είχε δεχτεί πάνω από πενήντα μαχαιριές κυρίως στην τραχηλική χώρα.

Πηγή: dikastiko.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share