Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τζουμέρκα: Ποιος ήταν ο 21χρονος σκιερ που σκοτώθηκε – Από ορειβατική οικογένεια και έμπειρος (photos)

Ανείπωτη θλίψη για τον Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλο

30 Ιανουαρίου 2022 20:34
Τραγωδία στα Τζουμέρκα: Ποιος ήταν ο 21χρονος σκιερ που σκοτώθηκε – Από ορειβατική οικογένεια και έμπειρος (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος στην Ήπειρο για τον θάνατο του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα, αφού ο 21χρονος σκιερ ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή, ενώ καταγόταν από αθλητική, ορειβατική οικογένεια.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο σκιερ ήταν βαριά τραυματισμένος, αλλά τελικά είναι, δυστυχώς, νεκρός.

Πολύ έμπειρος στα σπορ του βουνού

O Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στα σπορ του βουνού. Ο πατέρας του, Γιάννης Θεοχαρόπουλος υπήρξε προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας, η μητέρα του Μαρίνα είναι ορειβάτης, ενώ και οι δυο τους ήταν διοργανωτές αγώνων. Μάλιστα, ο πατέρας του Θεοφάνη Ερμή είναι αυτός που φαίνεται να τον βρήκε.

Σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr το 2020, ο αδικοχαμένος αθλητής είχε δηλώσει: «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου.

Με τους αγώνες ασχολούμαι από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι τα 12 δεν σταμάτησα, όμως τότε ήρθε η περίοδος της οικογενειακής μετακόμισης από την Αθήνα στο χωριό Άγναντα, οπότε πέρασε για μένα μια νεκρή περίοδος στην αγωνιστική αναρρίχηση. Πλέον, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχω επιστρέψει στους αγώνες με περισσότερη όρεξη από ποτέ».

Λάτρευε και τη μουσική

Ο νεκρός σκιερ είχε γεννηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου το 2000. Το παρατσούκλι του ήταν «Ερμίδης», λάτρευε τη μουσική και τα ντραμς του και άκουγε ραπ και ροκ.

Πάντα χαμογελαστός και φιλικός, ο Ερμής χαρακτηριζόταν από το μεγάλο πάθος του για όλα όσα αγαπούσε και την επιμονή του. Είχε μπει μάλιστα σε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα προπόνησης στην αγωνιστική αναρρίχηση και είχε στόχο να προχωρήσει.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ο 21χρονος το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα χάθηκε.

Ο άτυχος νεαρός είχε εγκλωβιστεί, όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που οδήγησε τελικά στον θάνατό του. Για τη διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων.

Ο νεαρός εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με το ελικόπτερο, μάλιστα, να μην μπορεί να φτάσει στο σημείο την πρώτη φορά που πέταξε.

Ο λογαριασμός του στο Instagram είναι γεμάτος από τις αθλητικές του δραστηριότητες. Δυστυχώς, ο 21χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στο αγαπημένο του περιβάλλον…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share