Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Υπήρχε σχέδιο για θεομηνίες σαν την «Ελπίδα», αλλά έμεινε στο... συρτάρι – Τι είναι ο «Βορέας» (video)

Θαμμένο από το... 2020

29 Ιανουαρίου 2022 20:46
Αποκάλυψη: Υπήρχε σχέδιο για θεομηνίες σαν την «Ελπίδα», αλλά έμεινε στο... συρτάρι – Τι είναι ο «Βορέας» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Ελπίδα», πέρασε αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής. Ακόμα και έξι μέρες μετά, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα και άλλοι πάλι παραμένουν εγκλωβισμένοι, με πολλούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις αρρυθμίες του κρατικού μηχανισμού.

Κακοκαιρία “Ελπίδα” - Αποζημιώσεις: Έως και 600 ευρώ για βλάβες σε συσκευές λόγω διακοπών ρεύματος - Έτσι κάνετε την αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης των χιονοθυελλών που είχε εκπονήσει η Πολιτική Προστασία, ωστόσο αυτό έμεινε στο συρτάρι.

κακοκαιρια-ελπιδα

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα», για την αντιμετώπιση θεομηνιών όπως η «Ελπίδα» είχε εκπονηθεί από τα τέλη του 2020 ένα ειδικό πρόγραμμα δράσης, έκτασης 230 σελίδων, με τίτλο «Βορέας».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του κρατικού μηχανισμού που παρακολουθεί την εξέλιξη του προγραμματισμού για την αποφυγή των δραματικών επιπτώσεων από καιρικά φαινόμενα, «πρόκειται για ένα σχέδιο συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή εγκλωβισμού πολιτών, βοήθεια σε παγιδευμένους μέσα σε σφοδρές χιονοπτώσεις κ.λπ. Σε αυτό το πρόγραμμα υπήρχε η προτροπή σε διάφορους φορείς – ανάμεσα σε αυτούς και η Αττική Οδός – να προετοιμάσουν σχέδιο προσαρμογής στον ‘Βορέα’ με δράσεις προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, να μην υπάρχουν προβλήματα στις δομές τους και άλλα».

κακοκαιρια-ελπιδα

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», στον «Βορέα» δεν προβλεπόταν κανένας έλεγχος αυτού του σχεδιασμού των φορέων και ούτε υπήρχε οποιαδήποτε μνεία σε κάποιο πρόστιμο, ρήτρα ή οτιδήποτε άλλο αν οι διαχειρίστριες εταιρείες, όπως εν προκειμένω οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού, δεν εκπονούσαν αυτό το σχέδιο ή αν τις κρίσιμες στιγμές της κακοκαιρίας ήταν ανεπαρκείς.

Δείτε το ρεπορτάζ

Πηγή: in.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share