Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Φάλαινα στον Άλιμο: Ολονύχτια προσπάθεια να σωθεί ο «Σωτήρης» - Τον μετέφεραν στ' ανοιχτά

Συγκινητική η μάχη για να σωθεί

29 Ιανουαρίου 2022 09:25
Φάλαινα στον Άλιμο: Ολονύχτια προσπάθεια να σωθεί ο «Σωτήρης» - Τον μετέφεραν στ' ανοιχτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες των διασωστών να κρατήσουν στη ζωή τη φάλαινα που βρέθηκε να δίνει μάχη επιβίωσης στις ακτές του Αλίμου. Ότι κι αν έκαναν οι άνθρωποι, ωστόσο, πλέον, η τύχη του πανέμορφου θηλαστικού κρέμεται από μια κλωστή αφού αργά το βράδυ της Παρασκευής την οδήγησαν στα ανοιχτά με την ελπίδα να καταφέρει να επιβιώσει.

Δείτε επίσης: «Ράγισε» καρδιές ο πιτσιρικάς: Φιλάει την τηλεόραση για να σώσει τη φάλαινα στον Άλιμο

Όπως έγινε γνωστό οι διασώστες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο και με δεδομένο πως είχαν εξαντλήσει όλα τα «όπλα» που είχαν στην φαρέτρα τους οδήγησαν τη φάλαινα στα ανοιχτά, περίπου 2 μίλια μακριά από την ακτή, χωρίς να υπάρχει δίπλα της ανθρώπινη παρουσία και πλέον περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει. Η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή το θηλαστικό έδειξε να ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή και έπλεε ικανοποιητικά.

Τι περιμένουν, πλέον, να δουν οι ειδικοί; Αν συνεχίσει το ταξίδι της στα βαθιά σημαίνει πως ανέκτησε δυνάμεις και έχει ελπίδες να καταφέρει μόνη της. Αν επιστρέψει προς τις ακτές θα σημαίνει πως οι ελπίδες για να επιβιώσει θα έχουν μειωθεί δραματικά. Το τι τελικά θα γίνει θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις του «Σωτήρη» (όπως συμβολικά τον ονόμασαν) θα παρακολουθούνται διακριτικά και από απόσταση και μόνο σε μεγάλη ανάγκη θα υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση.

Από την λεπτομερή κλινική εξέταση που διενεργήθηκε χθες νωρίς διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα «ζιφιός» φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσίαζε σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share