Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» προειδοποιεί η Νέα Οδός για τη νέα κακοκαιρία

Ενημέρωση των οδηγών ζητά η εταιρεία

28 Ιανουαρίου 2022 17:39
«Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» προειδοποιεί η Νέα Οδός για τη νέα κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής 28/1 και έως την Κυριακή 30/1 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Παράλληλα, δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη Αρναούτογλου για το νέο κύμα καοκαιρίας.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά, την ανατολική και δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, και την Εύβοια και τα ορεινά της Ηπείρου. Το σχετικό αναλυτικό Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900.

Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00). Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους. Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075. Σχετικά με την οδήγηση υπό βροχή υπενθυμίζουμε ότι: Ελέγχουμε συχνά τους καθρέφτες και χρησιμοποιούμε πάντα τα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα του αυτοκινήτου μας για αλλαγή πορείας ή στάση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάβουμε τα μικρά φώτα πορείας του αυτοκινήτου για να μπορούν όλοι οι οδηγοί να μας βλέπουν στις κακές συνθήκες ορατότητας.

νεα-οδος

Αποφεύγουμε τους γρήγορους και απότομους χειρισμούς στο τιμόνι, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υποστροφή ή υπερστροφή ανάλογα με την περίσταση. Αποφεύγουμε να ακολουθούμε μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. καθώς το νερό που πετάγεται από τα ελαστικά τους μας μειώνει την ορατότητα. Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπενθυμίζουμε ότι:

Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ. / ώρα.
Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

Αναλυτικές συμβουλές οδικής ασφάλειας για οδήγηση σε χιονισμένο οδόστρωμα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share