Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα βόμβα Καπραβέλου: Νέο κύμα κορωνοϊού την άνοιξη - Καμία κουβέντα περί χαλάρωσης (video)

"Η πανδημία δείχνει τα... δόντια της δύο φορές τον χρόνο"

28 Ιανουαρίου 2022 14:57
Νέα βόμβα Καπραβέλου: Νέο κύμα κορωνοϊού την άνοιξη - Καμία κουβέντα περί χαλάρωσης (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βόμβα από Καπραβέλο: "Η πανδημία είναι ένα ακραίο υγειονομικό φαινόμενο και δείχνει τα “δόντια” της δύο φορές τον χρόνο", υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος σε σημερινές δηλώσεις του, προειδοποιώντας για ένα νέο κύμα την άνοιξη.

Ο διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γ. Παπανικολάου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, παρόλο που υπήρχαν οι σχετικές προειδοποιήσεις από τον Αύγουστο και σημείωσε ότι “αν ένα φαινόμενο δεν το αντιμετωπίσεις εν τη γενέσει του, έχεις αυτές τις τραγικές συνέπειες, δηλαδή τους 100 θανάτους την ημέρα”.

Δυσοίωνη πρόβλεψη - Κορωνοϊός: Πιθανή νέα πιο σκληρή μετάλλαξη (video)

καπραβελοσ-κορωνοιοσ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”, ο Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε ότι κανείς δεν θα πρέπει “να υποκρίνεται ως προς τις συνέπειες. Και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο του 2022 θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Θα χαλαρώσουμε εμείς τώρα και αυτό θα δείξει τα δόντια του τον Απρίλη – Μάη. Έλεος. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες, ότι ή θα αντιμετωπίσουν εν τη γενέσει της μία έκρηξη της πανδημίας ή αλλιώς θα έχουμε αυτές τις τραγικές συνέπειες που βιώνει το νοσοκομείο μας”.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση στη ΜΕΘ του Παπανικολάου δεν είναι καλή. Αναφερόμενος στη χθεσινή εφημερία, είπε χαρακτηριστικά: “στο νοσοκομείο μας περιμέναμε μείωση των περιστατικών και τώρα έχουμε αύξηση. Oι μονάδες μας δεν πιέζονται τόσο πολύ. Διότι τώρα είμαστε προς το τέλος του τέταρτου κύματος. Η ανησυχία μας είναι ότι ενώ είχαμε τέταρτο κύμα με τη Δέλτα, τώρα έχουμε την Όμικρον, άρα αυτό δείχνει μία μη σταθερότητα”.

Σε αυτό το σημείο, άσκησε κριτική για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, χαρακτηρίζοντας ως “αστοχία” την απόφαση να ανοίξουν τα νυχτερινά μαγαζιά. “Καμία κουβέντα περί χαλάρωσης”, είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό.

“Όσοι νοσηλεύονται, που κινδυνεύουν και χάνουν τη ζωή τους, είναι είτε ανεμβολίαστοι με υποκείμενα νοσήματα, είτε μερικώς εμβολιασμένοι με δύο δόσεις. Οι μάσκες που τις εγκαταλείψαμε πέρυσι το καλοκαίρι, πρέπει πάντοτε να υπάρχουν, η πανδημία είναι εδώ. Τρίτον ο περιορισμός της δραστηριότητας των ανεμβολίαστων. Να προσέξουμε τις συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό”, προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

Μιλώντας, τέλος, για τις μολύνσεις των παιδιών, είπε πως αφενός “έχει αυξηθεί η νοσηρότητα στα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να αυξάνει τη νοσηρότητα”, αφετέρου όμως, “ευτυχώς τα παιδιά δεν είναι σε βαριά κατάσταση. Τα παιδιά την περνάνε πιο εύκολα, πιο ήπια”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share