Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Κορωνοϊός – Πάτρα: Εκτός κινδύνου το βρέφος των 2,5 μηνών – Βγαίνει από τη ΜΕΘ (video)

Ευχάριστα είναι τα νέα που μας έρχονται από την Αχαΐα

28 Ιανουαρίου 2022 14:07
Κορωνοϊός – Πάτρα: Εκτός κινδύνου το βρέφος των 2,5 μηνών – Βγαίνει από τη ΜΕΘ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα για το βρέφος των 2,5 μηνών, το οποίο μεταφέρθηκε εκτάκτως χθες βράδυ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με κορωνοϊό και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, το παιδί έχει μικρές ανάγκες οξυγόνου αναφέρει το tempo24.gr.

«Tα πράγματα είναι ευχάριστα. Το παιδάκι είναι σταθερό. Έχει μικρές ανάγκες οξυγόνου. Έχει ήδη αρχίσει την ειδική θεραπεία» είπε διευκρινίζοντας ότι σε λίγη ώρα θα διακομιστεί στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου.

Συγκλονίζει η μητέρα του μωρού 5,5 μηνών που πέθανε από κορωνοϊό: «Το παιδί άρχισε να φεύγει στα χέρια μας»

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η μητέρα του μωρού 5,5 μηνών που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στην Κατερίνη.

«Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως ο ιός μπήκε στο σπίτι μας. Πού κολλήσαμε. Ποιος πρώτος ποιος δεύτερος», λέει η μητέρα του βρέφους στο Mega. «Το παιδάκι απλά κοιμόταν περισσότερο μέσα στην ημέρα και έτρωγε λιγότερο. Την Παρασκευή είχε ένα περιστατικό υπήρξε ένα περιστατικό. Τα χειλάκια του είχαν γίνει γκρι» περιγράφει η μητέρα.

μωρο-μεθ

Όπως αναφέρει πολύ γρήγορα όμως επανήλθε, αλλά μόνο για μερικές ώρες. «Όλα ήταν καλά το παιδάκι το τάισα, το κοίμισα. Όταν το τάισα έκανε λίγο εμετό. Στον ύπνο του έκλαψε. Το πήρα αγκαλίτσα, πίστεψα ότι το παιδί πεινάει γιατί δεν είχα φάει πολύ καλά και την ώρα που του κάναμε το γαλατάκι του το παιδί στα χέρια μας άρχισε να φεύγει» λέει η γυναίκα.

«Τους έβλεπα έτρεχαν μέσα έξω σαν τρελοί όλοι. Δυστυχώς το παιδάκι δεν τα κατάφερε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ραγδαία. Δεν ξέρουμε ακόμα και εμείς τι να πούμε. Ίσως ο ιός χτύπησε την καρδούλα του, ήταν αδύναμη και δεν φαινόταν σε τόσο μικρή ηλικία. Είμαστε όλοι διπλά, τριπλά εμβολιασμένοι. Δυστυχώς δεν πιστεύουν. Ήρθε και η δική μου η σειρά να χάσω το δικό μου παιδί. Δεν ξέρω. Ας είναι αυτή αφορμή ο κόσμος να πιστέψει και να κάνει το εμβόλιο» αναφέρει η μητέρα».

Το βρέφος φαίνεται πως έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια κάτι ωστόσο που δεν είχε διαγνωσθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share