Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαγεία: Η παγωμένη λίμνη της Λάρισας – Εντυπωσιακές εικόνες! (photos-video)

Η πολύ αρνητικές θερμοκρασίες έφεραν ένα μαγευτικό θέαμα

28 Ιανουαρίου 2022 12:42
Μαγεία: Η παγωμένη λίμνη της Λάρισας – Εντυπωσιακές εικόνες! (photos-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα στο δρόμο για το Συκούριο, όπου υπάρχει μια ξεχασμένη λίμνη στην καρδιά ενός «κρατήρα». Μια λίμνη ξεχασμένη και πράσινη υπό κανονικές συνθήκες λόγω του γνωστού πράσινου θεσσαλικού λίθου που υπάρχει κάτω από το Γεντίκι, το βουνό τη περιοχής.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα - Μετωπική σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ

λιμνη-παγωμενη-λαρισα

Εκεί που κάποτε ήταν το σημείο από το οποίο έπαιρναν υλικό για έργα σε δρόμους.

Εδώ και χρόνια τα έργα σταμάτησαν και η τρύπα έμεινε. Να γεμίζει από νερό κι αυτό να μετατρέπεται σε πάγο και όλο το σκηνικό να θυμίζει κάτι από ταινία, σύμφωνα με το larissanet.gr.

λιμνη-παγωμενη-λαρισα

Θλιβερές εικόνες: Νεκρά από το ψύχος περίπου 370.000 ψάρια στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου

Τα ψάρια πέθαναν μαζικά όταν γύρω στις 6:00 το πρωί η θερμοκρασία των νερών έφτασε στους 0 βαθμούς Κελσίου.

λιμνη-παγωμενη-λαρισα

Η κακοκαιρία "Ελπίδα" έφερε χιόνια και πολλά προβλήματα, ενώ στη διάρκειά της υπολογίζεται πως περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών πέθαναν από το ψύχος σε ιχθυοτροφείο στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, στη Θεσπρωτία.

λιμνη-παγωμενη-λαρισα

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro.gr, τα ψάρια πέθαναν μαζικά στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, όταν γύρω στις 6 το πρωί η θερμοκρασία των νερών έφτασε στους 0 βαθμούς Κελσίου.

λιμνη-παγωμενη-λαρισα

Η μοναδική ιχθυοκαλλιέργεια του αλιευτικού συνεταιρισμού που βρίσκεται εκεί διατηρούσε περίπου 370.000 ψάρια, τα περισσότερα των οποίων κείτονται νεκρά στις όχθες της λιμνοθάλασσας. Άγνωστος είναι ο αριθμός των ψαριών που έχουν στην ουσία παγώσει μέχρι θανάτου, εκτός της ιχθυοκαλλιέργειας, μέσα στη λίμνη.

λιμνη-παγωμενη-λαρισα

Το φαινόμενο έχει ξανασυμβεί πριν από μία δεκαετία περίπου και για να προκύψει χρειάζεται συνδυαστικά τέτοιους άνεμος ώστε αντί να εισέρχονται νερά από τη θάλασσα στη λιμνοθάλασσα να εξέρχονται και χαμηλές θερμοκρασίες. Στο σημείο βρέθηκαν ιχθυολόγοι του τμήματος αλιείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share