Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στη “μάχη” του χιονιά ο Δήμαρχος Γαλατσίου: Με το φτυάρι έριχνε αλάτι στους δρόμους (video)

Σήμερα (28/1) θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στα πεζοδρόμια

28 Ιανουαρίου 2022 11:29
Στη “μάχη” του χιονιά ο Δήμαρχος Γαλατσίου: Με το φτυάρι έριχνε αλάτι στους δρόμους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί στους περισσότερους δήμους οι πολίτες να είναι έξαλλοι με την απουσία των δημάρχων στην προσπάθεια αποχιονισμού των δρόμων, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο Γαλάτσι.

Aποζημίωση για ζημιές σε αυτοκίνητα με πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ - Η διαδικασία (video)

Τα εύσημα των δημοτών -και μη- του Γαλατσίου έχει κερδίσει ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος ο οποίος πήρε το φτυάρι και έριξε αλάτι μαζί με τους στρατιώτες στους χιονισμένους δρόμους.

«Έχουμε δώσει σε λειτουργία τους δρόμους από χθες το πρωί, τα πεζοδρόμια και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης προσπαθούμε να τη δώσουμε από χθες το απόγευμα και ελπίζουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε και να είναι οι πολίτες ασφαλείς» είπε στο OPEN.

«Δεν θεωρούμε ότι κάναμε κάτι το ιδιαίτερο, κάναμε το αυτονόητο. Άλλες είναι οι δυσκολίες του δήμου Γαλατσίου, άλλες είναι οι δυσκολίες των άλλων δήμων. Πρέπει να αφήσουμε τους δημάρχους να δώσουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και μετά να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θέλω να σεβαστώ τον οποιοδήποτε δήμαρχο γιατί δίνει έναν αγώνα για να καθαρίσει την πόλη του» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Σκηνές ντροπής: Τέσσερις μέρες μετά την «Ελπίδα» η Αθήνα παραμένει παράλυτη! (video)

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δήμους της Αττικής καθώς το χιόνι σε μικρούς δρόμους έχει πλέον μετατραπεί σε επικίνδυνο πάγο.

Σε αποκλεισμό, τουλάχιστον όσον αφορά την πρόσβαση με αυτοκίνητο, βρίσκονταν χθες ακόμη ο Διόνυσος, ο Ωρωπός, η Κηφισιά, οι Αχαρνές, η Βαρυμπόμπη, ειδικά στα υψηλότερα σημεία τους. Επίσης παγωμένοι είναι οι δρόμοι σε πολλά σημεία στο Μαρούσι, στην Πεντέλη, στην Παιανία, στο Λαύριο και στην Κερατέα.

Ιδιαίτερα δύσκολος είναι ο εκχιονισμός σε περιοχές που εκ της θέσεώς τους έχουν μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες όπως ο Καρέας, η Ηλιούπολη και του Ζωγράφου.

Οι δημοτικές αρχές μόλις χθες το μεσημέρι κατάφεραν να εκχιονίσουν τους μεγάλους δρόμους, ενώ για τα στενά τονίζουν ότι θα χρειαστούν πολλές ημέρες ακόμη για να επανέλθουν από το χάος που έχει δημιουργηθεί. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω ή πιο γρήγορα», λέει στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

«Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες και πάρα πολλά απρόοπτα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», εξηγεί. «Ιδιοκτήτες Ι.Χ. 4×4 μπήκαν σε μια περιοχή του Διονύσου που έχει πολύ χιόνι για να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους και κόλλησαν, οπότε πήγαμε να τους απεγκλωβίσουμε. Χιλιάδες περιστατικά συμβαίνουν συνέχεια», συμπληρώνει. Οσον αφορά τους δήμους, ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει ότι οι δρόμοι είναι στενοί και άρα δεν μπορούν να μπουν μεγάλα εκχιονιστικά μηχανήματα.

«Το χιόνι ακόμα και να το μαζέψει το μηχάνημα, στοιβάζεται σε σημεία, δεν εξαφανίζεται», καταλήγει. Ωστόσο, το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι παραμένουν παγωμένοι, δημιουργεί προβλήματα μετακίνησης στους πολίτες και παράλληλα δεν επιτρέπει και την επιδιόρθωση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση. Η εκτίμηση πάντως των δημοτικών αρχών των περιοχών είναι ότι χρειάζεται υπομονή από τους πολίτες, «εφόσον τα προβλήματα αντιμετωπίζονται σταδιακά».

Τέσσερις ημέρες μετά το ξέσπασμα της «Ελπίδας», οι περιοχές που έχουν επανέλθει στην κανονικότητα είναι κυρίως οι δήμοι κοντά στο παραλιακό μέτωπο, που όμως έπεσε μικρότερη ποσότητα χιονιού. Οι κάτοικοι του Περιστερίου δηλώνουν ωστόσο ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης στον δήμο τους. Σε πολλούς δρόμους της πόλης, ειδικά στα βορειότερα σημεία, είχε πραγματοποιηθεί ρίψη αλατιού από το βράδυ της Κυριακής ενώ και κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης γίνονταν συνέχεια εκχιονισμοί με μηχανήματα του δήμου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share