Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Μερική επιστροφή στην κανονικότητα - Τι αλλάζει και πότε στην εστίαση και ποια μέτρα μένουν (video)

Τι θα ισχύσει για το περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας από την Δευτέρα (31/1)

28 Ιανουαρίου 2022 08:29
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Μερική επιστροφή στην κανονικότητα - Τι αλλάζει και πότε στην εστίαση και ποια μέτρα μένουν (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα ήταν τα μαντάτα από τη χθεσινή (27/1) συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών για πολλούς πολίτες που περίμεναν πώς και πώς τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Δωρεάν Rapid test σήμερα (28/1) σε 151 σημεία σε όλη τη χώρα

Οπερ και εγένετο, αφού οι επιστήμονες εξετάζοντας την επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, βάσει της οποίας προκύπτει αποκλιμάκωση στη διάδοση του κορωνοϊού και κατά συνέπεια στα κρούσματα, αλλά και θεωρώντας ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό, εισηγήθηκαν την επιστροφή της μουσικής σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά και την άρση του περιορισμού στο ωράριο, από την προσεχή Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Παραμένει το μέτρο για τους καθήμενους στη διασκέδαση

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον κρίθηκε σκόπιμο να μην επιτραπεί η διασκέδαση για όρθιους, διατηρώντας τον περιορισμό για καθήμενους πελάτες.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή και υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη να προβαίνει και στις σχετικές ανακοινώσεις.

Αναμονή για τα γήπεδα μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Επιπλέον, τα μέτρα για τον Αθλητισμό μένουν ως έχουν. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, στα γήπεδα παραμένει η μέγιστη προσέλευση στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων και το πλαφόν των 1.000 θεατών. Πάντως, το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Παράταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Όσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είχε ισχύ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, αυτό παρατείνεται έως και τις 7 Φεβρουαρίου και αφορά όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Οι ανακοινώσεις του Θανάση Πλεύρη για τα μέτρα

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριο. Ωστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα, σημείωσε ότι «παραμένουν όλα ως έχουν και θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας».

Όσον αφορά την κακοκαιρία, ανέφερε πως αυτή «στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, γι' αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου».

«Η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό», σημείωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share