Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/1)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

28 Ιανουαρίου 2022 08:07
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (28/1)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Παρασκευή 28/1! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο.

Σκηνές ντροπής: Τέσσερις μέρες μετά την «Ελπίδα» η Αθήνα παραμένει παράλυτη! (video)

Καιρός σήμερα 28/1: Συναγερμός για νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται να «χτυπήσει» την χώρα μας, ξεκινώντας σήμερα (28/1) κιόλας σε ορισμένες περιοχές, όπως έχει ήδη προβλεφθεί.

Την Παρασκευή προβλέπονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με ασθενείς σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, που από το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, δε στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ έως 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Από το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, από -09 έως 06 βαθμούς Κελσίου)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -08 έως 08 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς με ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Νέα χιόνια στην Αττική βλέπει ο Αρναούτογλου

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία, αρκετά πυκνές και συγκεκριμένα σε Φλώρινα, Κοζάνη Γρεβενά, Καστοριά οι οποίες θα σταματήσουν το πρωί του Σαββάτου αλλά θα αφήσουν παγετό, για αυτό και χρειάζεται προσοχή στην περιοχή, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζοντας τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Χιονοπτώσεις το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε και στην ορεινή Θεσσαλία μέχρι Πήλιο, στα ορεινά της Λάρισας, σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική πάνω από 500 με 600 μέτρα, και πάνω από 600-700 μέτρα στην κεντροανατολική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο, επίσης, χρειάζεται προσοχή σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα καθώς το σύστημα που θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του θα φέρει αρκετές βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Οι ψυχρές αέριες μάζες συνεχίζουν τη κάθοδό τους, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αλλά σιγά σιγά κυρίως μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να υποχωρούν οι κατεβασιές κρύου αέρου ανεβάζοντας περισσότερο τη θερμοκρασία κεντρικά και νότια της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share