Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα Μέτρα: Επανέρχεται η μουσική & απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση - Ανατροπή με τα γήπεδα

Παρατείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού - Αναλυτικά οι ανακοινώσεις Πλεύρη

27 Ιανουαρίου 2022 17:55
Νέα Μέτρα: Επανέρχεται η μουσική & απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση - Ανατροπή με τα γήπεδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις στις 06:00 το πρωί, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης βγαίνουν από το... mute, καθώς θα επιτρέπεται ξανά η μουσική.

Παράλληλα, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των συγκεκριμένων μαγαζιών, τα οποία κλείνουν τα μεσάνυχτα εδώ και μερικές εβδομάδες.

Από την άλλη, παραμένουν η καθήμενη διασκέδαση και τα μέτρα για τα γήπεδα, ενώ παρατείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 31/1 έως 7/2 για όσους δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρότητα στα γήπεδα έχει οριστεί στο 10%, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο Πλεύρης, το θέμα αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Η Επιτροπή έφτασε στην εισήγηση, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, υπολογίζοντας το γεγονός πως παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες υποχώρηση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 10-20%, αλλά και μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως τη χαλάρωση των μέτρων είχε προαναγγείλει και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, λέγοντας πως «δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε γενική άρση των μέτρων, όπως έγινε στη Δανία. Πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση, αλλά περιμένουμε την Επιτροπή να μας απαντήσει».

Όπως είχε πει η ίδια, η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει σε καθήμενους στα εστιατόρια, «αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε σε όρθια διασκέδαση ακόμα».

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε σημειώσει ότι μπορεί να αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα αν ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο το σημαντικό εδώ είναι να τηρούνται πιστά τα μέτρα, με τις μάσκες και τις αποστάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share