Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο με βροχές και χιόνια - Φόβος για πλημμύρες στην Αττική

Τι λένε οι μετεωρολόγοι;

27 Ιανουαρίου 2022 11:37
Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο με βροχές και χιόνια - Φόβος για πλημμύρες στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο μετά το σαρωτικό πέρασμα της «Ελπίδας», ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών.

Όταν την ίδια στιγμή, Δήμοι ταλαιπωρούνται για 4η ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά των μετεωρολόγων, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το ερχόμενο Σάββατο, με βροχές, αλλά και χιόνια.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συνιστά ιδιαίτερη προσοχή, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική.

Ειδικότερα, ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι από το Σάββατο αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές βροχοπτώσεις, τονίζοντας ότι θα πέσει μεγάλος όγκος νερού στην Αττική.

Όπως επεσήμανε, υπάρχει ο κίνδυνος οι ποσότητες χιονιού που παραμένει στην Αττική, να λιώσουν απότομα και να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Παράλληλα, όπως είπε, αναμένεται να πέσει πυκνό χιόνια στα κεντρικά της Στερεάς Ελλάδας και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, «από την Αττική μέχρι και τη Λαμία», σε χαμηλά υψόμετρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι πυκνό χιόνι θα πέσει, για παράδειγμα, στα Βίλια, ενώ από Κυριακή - Δευτέρα, αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Νέα επιδείνωση του καιρού «βλέπει» και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στη Χαλκιδική δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ορεινά, ενώ από το ύψος των ορεινών τμημάτων της Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ενδεχομένως πάνω από τα 300 - 500 μέτρα υψόμετρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χιονοπτώσεις που θα υπάρξουν στην Αττική, δεν θα έχουν ίδια ένταση με εκείνη των φαινομένων της «Ελπίδας».

Όπως ανέφερε, θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα, ενώ θα βρέχει στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share