Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών - Τι εξετάζεται για ωράριο και μουσική στην εστίαση

Μεγάλη επιφύλαξη για τη χαλάρωση των μέτρων

27 Ιανουαρίου 2022 09:13
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών - Τι εξετάζεται για ωράριο και μουσική στην εστίαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασιστεί η παράταση ή μη των μέτρων κατά του κορωνοϊού που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι από σήμερα πραγματοποιούνται κανονικά οι εμβολιασμοί.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέφερε στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίς».

Το μεσημέρι, λοιπόν, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν την παράταση ή την άρση των μέτρων προστασίας, σε μια στιγμή που μόλις χθες είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από την COVID-19.

μέτρα

Οι πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς επιφυλακτικούς όσον αφορά στην χαλάρωση των μέτρων, παρά το γεγονός ότι η διασπορά έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί, σε υψηλά, όμως, επίπεδα.

Στο τραπέζι, λοιπόν, σήμερα τίθενται τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και είναι τα εξής:

  • Ωράριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, χωρίς όρθιους και μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Πλαφόν θεατών 1.000 ατόμων στα γήπεδα με την πληρότητα των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα να ανέρχεται στο 10% της χωρητικότητάς τους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σουπερμάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με μοριακό τεστ (PCR) 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το κυλιόμενο ωράριο.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share