Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκρηξη στη Συγγρού: Παλιά όπλα και 1.400 φυσίγγια στο σπίτι του 78χρονου (video)

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους αστυνομικούς

27 Ιανουαρίου 2022 08:30
Έκρηξη στη Συγγρού: Παλιά όπλα και 1.400 φυσίγγια στο σπίτι του 78χρονου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα αναφορικά με τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα άτομο, το οποίο διέμενε εκεί.

Οι Αρχές κρίνουν ως βέβαιο πως η έκρηξη σημειώθηκε από διαρροή κάποιου αερίου, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για φυσικό αέριο, καθώς δεν υπάρχει τέτοια παροχή, σύμφωνα με το OPEN.

Ψάχνουν, λοιπόν, να βρουν τι αέριο ήταν αυτό που οδήγησε στην έκρηξη, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία καθώς ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές, ακόμα και σε μεγάλη απόσταση.

Τι είπε στην κατάθεσή του το θύμα

Στις πρώτες του καταθέσεις στις Αρχές ο 78χρονος άνδρας που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται με εγκαύματα, είπε ότι τις προηγούμενες μέρες μύριζε κάτι περίεργο αλλά δεν είχε δώσει σημασία.

Το πρωί της Τετάρτης ξύπνησε, πήγε να ανοίξει το φως και τότε έγινε η έκρηξη.

Ο 78χρονος, που διαμένει στο κτίριο, παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια και του είναι δύσκολο να πει πολλά στους αστυνομικούς.

Βρήκαν «οπλοστάσιο» στο διαμέρισμά του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμούς, εντός της οικείας του τραυματία βρέθηκαν όπλα αλλά και πολλά φυσίγγια και γεμιστήρες.

Ειδικότερα, από την έρευνα στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν καραμπίνες, ένα περίστροφο, ένα μαχαίρι, αλλά και πολλά φυσίγγια, βολίδες και γεμιστήρες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως τα φυσίγγια είναι περίπου 1.000 και είναι για όπλα διαφόρων διαμετρημάτων.
Μερικές από τις βολίδες ήταν ανοιγμένες, με το μπαρούτι να βγαίνει.

Ο ίδιος είπε στις Αρχές πως είναι μέλος σε διάφορους σκοπευτικούς ομίλους, ενώ εξετάζεται εάν έχει άδεια για την κατοχή των όπλων.

Σε βάρος του, πάντως, σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε η εισαγγελία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share