Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Κακοκαιρία “Ελπίδα” - Αρκαλοχώρι: Έμπαζαν νερά τα κοντέινερ των σεισμόπληκτων (photos)

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα και στην Κρήτη

26 Ιανουαρίου 2022 17:07
Κακοκαιρία “Ελπίδα” - Αρκαλοχώρι: Έμπαζαν νερά τα κοντέινερ των σεισμόπληκτων (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίδα» στον οικισμό των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Μετά το δύσκολο Σαββατοκύριακο, οπότε και έμειναν με …μισή θέρμανση -αφού τα κλιματιστικά δεν λειτουργούσαν και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την εύρεση σομπών, τις οποίες μάλιστα αναγκάστηκαν να ανάβουν σε χαμηλή τάση για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα– και την τοποθέτηση γεννήτριας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, νέα προβλήματα προέκυψαν χθες το βράδυ.

κρητη-αρκαλοχωρι

Όπως ανέφεραν άνθρωποι που διαμένουν στους οικίσκους, κάποια κοντέινερ «έμπαζαν» νερά, με τους ίδιους να τονίζουν πως ένιωσαν για μια ακόμη φορά αβοήθητοι.

Δυσκολίες παρατηρήθηκαν επίσης και με νεφροπαθείς αλλά και άτομα με προβλήματα υγείας που έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και της έντονης χιονόπτωσης που έχει δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι των οικίσκων συγγενείς των ασθενών κινητοποιήθηκαν και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο με αγροτικά οχήματα.

Πηγή: creta24.gr

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή (28/1) σε Αττική και Κρήτη

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μεθαύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία Πέμπτη 27/1 και στον Ιδιωτικό τομέα

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

κλειστα-σχολεια

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share