Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή (28/1) σε Αττική και Κρήτη

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

26 Ιανουαρίου 2022 16:53
Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή (28/1) σε Αττική και Κρήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μεθαύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία Πέμπτη 27/1 και στον Ιδιωτικό τομέα

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

κλειστα-σχολεια

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Self test: Τι ισχύει για τους μαθητές σχολείων που επαναλειτουργούν την Πέμπτη 27/1 - Νέα ανακοίνωση

Αλλαγές στον προγραμματισμό για τα self test των μαθητών έφεραν οι αποφάσεις για κλειστά σχολεία σε σειρά περιοχών, λόγω των προβλημάτων της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση, σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27/1 οι μαθητές θα διενεργήσουν το self test σήμερα, Τετάρτη 26/1 και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Τι ισχύει για τα self test μαθητών σχολείων που επαναλειτουργούν

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

σελφ-τεστ

Υπενθυμίζεται ότι:

  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί

  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

  • H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share