Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κραυγή αγωνίας από ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία – Δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς λόγω του χιονιά

Τραγική η κατάσταση στο Σύστημα Υγείας

26 Ιανουαρίου 2022 16:43
Κραυγή αγωνίας από ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία – Δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς λόγω του χιονιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Ελπίδα” που σάρωσε τη χώρα. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις παρέλυσαν τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση και στα νοσοκομεία, που ήδη πιέζονται λόγω της πανδημίας. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων γέμισαν, καθώς τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς λόγω του χιονιά.

Long Covid: Πόσο κινδυνεύουν να το έχουν οι εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι νεκροί είναι πολλοί λόγω και του κορονοϊού. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει, το πρωί στο Θριάσιο υπήρχαν 17 νεκροί, στο “Αττικόν” 21 νεκροί, εκ των οποίων οι έξι εκτός των αναμονών, στο νοσοκομείο Νίκαιας οκτώ κλπ. “Δεν χωράνε”, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

κορωνοιοσ-νοσοκομεια

Χαλασμένη γεννήτρια στο Παίδων Πεντέλης

Επιπλέον, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χάλασε η μοναδική γεννήτρια που είναι διαθέσιμη, με αποτέλεσμα οι διακοπές ρεύματος να είναι πολλές. Με δεδομένο ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται παιδάκια και φυλάσσονται εμβόλια στα ψυγεία, είναι επιτακτική η ανάγκη να φτιαχτεί η γεννήτρια, επισημαίνει.

Κορωνοϊός: Κανονικά οι εμβολιασμοί από αύριο Πέμπτη (27/1) - Ποιοι εξαιρούνται

Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού των ενηλίκων και των παιδιών άνω των 12 ετών θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

κορωνοιοσ-νοσοκομεια

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν αύριο και μεθαύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και αύριο στον mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», αναστέλλονται. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι γονείς με τα παιδιά τους δεν μπορέσουν να προσέλθουν αύριο στα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, τα στοιχεία τους θα αντληθούν από το σύστημα ώστε να κλειστούν από την Επιχείρηση «Ελευθερία» νέα ραντεβού τα οποία θα αποσταλούν στους πολίτες με SMS.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share