Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάος στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι για 3η μέρα - Πού είναι οι δήμαρχοι;

Άφαντη η Τοπική Αυτοδιοίκηση

26 Ιανουαρίου 2022 15:47
Χάος στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι για 3η μέρα - Πού είναι οι δήμαρχοι;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πνιγμένη» στα χιόνια παραμένει για τρίτη ημέρα η Αττική και ειδικότερα τα βόρεια προάστια, με αρκετούς δρόμους να παραμένουν αδιάβατοι λόγω της σφοδρής επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που σάρωσε το Λεκανοπέδιο.

Μητσοτάκης: "Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία" - Όσα είπε για τις αποζημιώσεις (video)

Και ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως μετά τον χιονιά ακολουθεί ο παγετός, οι δρόμοι σε αρκετές γειτονιές των βορείων προαστίων εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να είναι απροσπέλαστοι, με μοναδική εξαίρεση τα σημεία που καθάρισαν οι ίδιοι οι κάτοικοι με τα φτυάρια στα χέρια.

ζωγραφου

Η ευθύνη από δω και πέρα ανήκει στους Δήμους

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ σε τηλεγράφημά του: «οι περισσότεροι δήμοι κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης τους, όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και ειδικά στις περιοχές όπου η μορφολογία του εδάφους δεν βοηθάει, όπως στους δήμους Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά κα. Έτσι, ο εκχιονισμός των στενών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος και η διέλευση των μηχανημάτων σε δυσπρόσιτα σημεία με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

ζωγράφου
Ζωγράφου

Αλλά και σε άλλες περιοχές, οι οποίες είναι οδικά πιο βατές, ο όγκος του χιονιού που έπεσε ήταν μεγάλος και καθιστά επίσης δύσκολο τον εκχιονισμό, όπως στους δήμους Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αχαρνών, στη Φυλή, στην Πετρούπολη, αλλά και εκτός λεκανοπεδίου, όπως στον Δήμο Μαραθώνα.

Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει και ο παγετός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες. Ειδικά ως προς τον παγετό, οι δήμοι κάνουν από το πρωί εκκλήσεις προς τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προς αποφυγή ατυχημάτων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share