Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νίκος Τζανάκης: «Η κακοκαιρία μπορεί να «φρενάρει» την εξάπλωση του κορωνοϊού» - Τι είπε για την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (Video)

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά...»

26 Ιανουαρίου 2022 09:28
Νίκος Τζανάκης: «Η κακοκαιρία μπορεί να «φρενάρει» την εξάπλωση του κορωνοϊού» - Τι είπε για την υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να συμβάλλει η κακοκαιρία «Ελπίδα» που επιβάλλει ένα «άτυπο lockdown» εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Mega, αυτό το άτυπο lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές που πλήττει η κακοκαιρία, είναι ικανό να επιδράσει στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους.

«Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

Τι είπε για την υποπαραλλαγή Όμικρον 2

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Όμικρον 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες και ήδη σε κάποιες υπήρξε αύξηση στα κρούσματα μετά την αρχική ύφεση.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Όμικρον» κατέληξε ο καθηγητής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share