Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η κυβέρνηση... αδειάζει Πατούλη και Στυλιανίδη για το «φιάσκο» του κρατικού μηχανισμού (video)

«Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι»

25 Ιανουαρίου 2022 21:06
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η κυβέρνηση... αδειάζει Πατούλη και Στυλιανίδη για το «φιάσκο» του κρατικού μηχανισμού (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι» είπε ο κ. Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.

Αιχμές για τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, αλλά και για τον υπουργό κλιματικής κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη άφησε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Μιλώντας στον Alpha, αφού ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη, σημείωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως έπρεπε.

κακοκαιρια-ελπιδα

«Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του μηχανισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε αδυναμία συντονισμού, καθώς πολλά πράγματα όπως είπε δεν έγιναν σωστά.

Οι δρόμοι οι οποίοι είναι στην ευθύνη του κράτους δεν είχαν προβλήματα, τόνισε με εξαίρεση την Αττική Οδό, ενώ σε ερώτηση για τα προβλήματα σε κεντρικές αρτηρίες στην Αττική απέφυγε να απαντήσει ευθέως δείχνοντας… ως υπεύθυνο την περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Οικονόμου πάντως ανέφερε ότι υπήρξε γρήγορη αποκατάσταση ζημιών και ηλεκτροδότησης.

Για την διαδικασία αποζημίωσης των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό ανέφερε ότι άμεσα θα προσδιοριστεί η διαδικασία με τη συνδρομή και της τεχνολογίας.

κακοκαιρια-ελπιδα

Εργαζόμενοι: Τι ισχύει για την πληρωμή τις ημέρες αργίας λόγω κακοκαιρίας

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά από τους εργοδότες τους τις δύο μέρες της αργίας λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα", δηλαδή, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ξεκινούν την Τρίτη 25/1 οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία (Video)

κακοκαιρια-ελπιδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους.

Οι εργοδότες-επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share