Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντροπή και θλίψη στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης: Νεκρός άστεγος από το κρύο

Υπέστη υποθερμικό σοκ ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο

25 Ιανουαρίου 2022 16:54
Ντροπή και θλίψη στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης: Νεκρός άστεγος από το κρύο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία με έναν νεκρό άστεγο εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εν μέσω της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ένας 60χρονος άνδρας πέθανε αβοήθητος από το κρύο, ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο στην καρδιά της πόλης.

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Ντελιβεράς-ήρωας μέσα στο χιόνι γίνεται viral - «Είναι η 5η φορά που πέφτω…» (video)

Όπως αναφέρει το thestival.gr, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, το τραγικό περιστατικό συνέβη στην οδό Αριστοτέλους, το μεσημέρι της Τρίτης (25/1). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή, λόγω υποθερμικού σοκ από το κρύο.

νεκροσ-αστεγοσ-θεσσαλονικη

Ένας αστυνομικός του Τμήματος Λευκού Πύργου τον πλησίασε για να τον ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι. Τότε, διαπίστωσε ότι ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ξεκίνησε τη διαδικασία καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, σε μία προσπάθεια να σώσει τον 60χρονο.

Μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο το όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο και μία κινητή μονάδα. Ο 60χρονος διασωληνώθηκε επί τόπου από τον γιατρό της μονάδας και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 62χρονος που υπέστη έμφραγμα εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό

Σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εμφραγμάτων του Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται από αργά χθες το βράδυ μετά από έμφραγμα που υπέστη μέσα στο αυτοκίνητο του εγκλωβισμένος οδηγός της Αττικής Οδού.

Ο 62χρονος οδηγός, ο οποίος έχει καρδιολογικό ιστορικό, έπαθε έμφραγμα με αποτέλεσμα γύρω στις 7 το απόγευμα να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ.

νεκροσ-αστεγοσ-θεσσαλονικη

Πάνω από 3,5 ώρες χρειάστηκαν προκειμένου το ασθενοφόρο να προσεγγίσει κάποιο κοντινό σημείο στο αυτοκίνητο του οδηγού, ο οποίος νωρίτερα είχε καταφέρει να ενημερώσει την πολυμελή οικογένεια του.

Ο οδηγός είχε εγκλωβιστεί μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον σταθμό διοδίων της Αττικής Οδού στο ύψος της Παλλήνης με κατεύθυνση προς Ελευσίνα και με τελικό προορισμό την Πεύκη.

Τον 62χρονο κατάφεραν να σώσουν πεζοπόροι στρατιώτες, οι οποίοι τον μετέφεραν μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν το ΕΚΑΒ.

Πηγή: protothema.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share