Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

«Πάω να πάρω τα χάπια μου»: Το ανατριχιαστικό μήνυμα οδηγού που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό (Video)

Ήταν παγιδευμένος για 8 ώρες στο αυτοκίνητό του

25 Ιανουαρίου 2022 13:55
«Πάω να πάρω τα χάπια μου»: Το ανατριχιαστικό μήνυμα οδηγού που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατριχιάζει το μήνυμα ενός οδηγού που είχε εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και έφυγε με τα πόδια προκειμένου να φτάσει στο σπίτι του για να πάρει τα χάπια του. Παράλληλα, οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του τρένου δηλώνουν ότι τους άφησαν μέσα στο κρύο και ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον ΟΣΕ, ενώ κάποιοι ναύλωσαν ιδιωτικό λεωφορείο για να φύγουν.

Όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε ο συγκεκριμένος οδηγός και καταγράφει η κάμερα του Mega, ήταν εγκλωβισμένος από τις 14:00 το μεσημέρι και στις 22:00 το βράδυ αποφάσισε να αφήσει το όχημα και να αναζητήσει τρόπο για να φτάσει στο σπίτι του.

«Πάω σπίτι μου γιατί πρέπει να πάρω τα χάπια για την πίεση και το ζάχαρο» γράφει ο οδηγός, ο οποίος είχε αφήσει στο σημείωμα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να τον ειδοποιήσουν όταν ο δρόμος θα ανοίξει.

75χρονος εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό: "Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω" - Σώθηκε με παρέμβαση του... ΣΚΑΪ

Κάθε ώρα που περνάει, η απόγνωση των ανθρώπων που έχουν περάσει περισσότερες από 22 ώρες ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό, μεγαλώνει.

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που έμειναν για πάνω από 15-20 ώρες μέσα σε αυτοκίνητα, νηστικοί και χωρίς νερό, χωρίς να μπορούν να πάνε έστω τουαλέτα, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, συγκλονίζουν.

Τα λόγια ένος 75χρονου άνδρα, του κ. Χρήστου, που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ήταν γροθιά στο στομάχι.

Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί μόλις 80 μέτρα πριν από την έξοδο της Κάντζας, μαζί με τον 79χρονο φίλο του, τον κ. Λεωνίδα, ο οποίος έχει άσθμα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, με την απόγνωση στη φωνή του να τσακίζει κόκκαλα και πολλές φορές να "σπάει" από την αγωνία και την οργή, είπε πως μόνο ένας άνθρωπος του έδωσε λίγο νερό, ώστε να πιεί τα χάπια του, ενώ το πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του να έχει τελειώσει και δεν μπορούσε να ζεσταθεί άλλο.

"Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω", είπε με τρεμάμενη φωνή ο άνδρας, παρακαλώντας "να δείξουν έλεος".

"Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν υπάρχουμε εμείς γι’ αυτούς; Που θα πάμε τουαλέτα; Σώστε μας! Τρέμουμε!", έλεγε.

Λίγη ώρα μετά τη δραματική έκκληση, οι δυο άνδρες διασώθηκαν.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Χρήστος, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, από το φορτηγάκι του στρατού, είπε πως έμεινε στον δρόμο για 22 ώρες. "Μας έλεγαν ψέματα. Μας έλεγαν ότι ήταν εγκλωβισμένα 200 άτομα και ήταν 5.000. Ψέματα, ψέματα!".

"Δεν μας είπαν τίποτα μπαίνοντας στην Αττική Οδό, ούτε αν χρειάζονται αλυσίδες, τίποτα. Πού μας άφησαν; Δεν έβλεπαν; [...] Παρακαλούσαμε για λίγο νερό, μας είχαν αφήσει στο έλεος. Μας έλεγαν ότι θα έρθει βοήθεια και δεν ερχόταν κανείς", είπε ο ηλικιωμένος άνδρας σε αγανάκτιση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share