Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

Εγκλωβισμένοι σε τρένο: "Μας είπαν να πιούμε νερό από το χιόνι"

"Μας είπαν να ζητήσουμε βοήθεια από τα σπίτια μας"

25 Ιανουαρίου 2022 12:34
Εγκλωβισμένοι σε τρένο:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία Ελπίς: Αγανακτισμένοι οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του τρένου δηλώνουν ότι τους άφησαν μέσα στο κρύο και ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον ΟΣΕ, ενώ κάποιοι ναύλωσαν ιδιωτικό λεωφορείο για να φύγουν.

«Μας είπαν οι υπεύθυνοι του συρμού να πιούμε νερό από το χιόνι και να ζητήσουμε βοήθεια από τα γύρω σπίτια», δηλώνουν απελπισμένοι επιβάτες βιώνοντας ανείπωτη ταλαιπωρία.

75χρονος εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό: "Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω" - Σώθηκε με παρέμβαση του... ΣΚΑΪ

Κάθε ώρα που περνάει, η απόγνωση των ανθρώπων που έχουν περάσει περισσότερες από 22 ώρες ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό, μεγαλώνει.

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που έμειναν για πάνω από 15-20 ώρες μέσα σε αυτοκίνητα, νηστικοί και χωρίς νερό, χωρίς να μπορούν να πάνε έστω τουαλέτα, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, συγκλονίζουν.

Τα λόγια ένος 75χρονου άνδρα, του κ. Χρήστου, που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ήταν γροθιά στο στομάχι.

Ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί μόλις 80 μέτρα πριν από την έξοδο της Κάντζας, μαζί με τον 79χρονο φίλο του, τον κ. Λεωνίδα, ο οποίος έχει άσθμα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, με την απόγνωση στη φωνή του να τσακίζει κόκκαλα και πολλές φορές να "σπάει" από την αγωνία και την οργή, είπε πως μόνο ένας άνθρωπος του έδωσε λίγο νερό, ώστε να πιεί τα χάπια του, ενώ το πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του να έχει τελειώσει και δεν μπορούσε να ζεσταθεί άλλο.

"Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω", είπε με τρεμάμενη φωνή ο άνδρας, παρακαλώντας "να δείξουν έλεος".

"Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν υπάρχουμε εμείς γι’ αυτούς; Που θα πάμε τουαλέτα; Σώστε μας! Τρέμουμε!", έλεγε.

Λίγη ώρα μετά τη δραματική έκκληση, οι δυο άνδρες διασώθηκαν.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Χρήστος, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, από το φορτηγάκι του στρατού, είπε πως έμεινε στον δρόμο για 22 ώρες. "Μας έλεγαν ψέματα. Μας έλεγαν ότι ήταν εγκλωβισμένα 200 άτομα και ήταν 5.000. Ψέματα, ψέματα!".

"Δεν μας είπαν τίποτα μπαίνοντας στην Αττική Οδό, ούτε αν χρειάζονται αλυσίδες, τίποτα. Πού μας άφησαν; Δεν έβλεπαν; [...] Παρακαλούσαμε για λίγο νερό, μας είχαν αφήσει στο έλεος. Μας έλεγαν ότι θα έρθει βοήθεια και δεν ερχόταν κανείς", είπε ο ηλικιωμένος άνδρας σε αγανάκτιση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share