Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - Παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες (Video)

Προειδοποίηση του έμπειρου μετεωρολόγου

25 Ιανουαρίου 2022 09:50
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - Παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται και το πρωί της Τρίτης η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στη χώρα, ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, οδεύουμε σταδιακά σε μία ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, διαβάστε εδώ, την άποψη και τη θέση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για όσα έγιναν και όσα θα ακολουθήσουν σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα» που σάρωσε τη χώρα!

Ο καιρός βελτιώνεται στην περιοχή της Αττικής και γενικότερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, όμως τα φαινόμενα θα επιμείνουν -πιο εξασθενημένα- για μερικές ακόμα ώρες.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές με αποτέλεσμα όλο το χιόνι να παγώσει, ενώ το χιόνι που θα πέφτει μέσα στις επόμενες ώρες θα «στρώνεται». Τα φαινόμενα θα βελτιωθούν αισθητά από το μεσημέρι της Τρίτης οπότε και θα υπάρξει ηλιοφάνεια, ωστόσο και η σημερινή ημέρα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ο μετεωρολόγος υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν αναμένεται σήμερα να λειώσει επαρκής ποσότητα χιονιού, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία. Για τη θερμοκρασία στην Αττική, σημείωσε ότι μπορεί γύρω στο μεσημέρι να φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά η θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους, όταν υπάρχουν χιονοκαλυμμένες επιφάνειες είναι πολύ χαμηλότερες και έτσι το χιόνι δεν θα λιώσει.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο όγκος χιονιού που έφερε η κακοκαιρία ήταν πολύ μεγάλος και αναλυτικότερα στοιχεία θα δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όταν αναλυθούν τα δεδομένα από τις χιονοτράπεζες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share