Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 300 εγκλωβισμένοι επιβάτες σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην Οινόη για 16 ώρες! (Video)

Εφιαλτικές στιγμές

25 Ιανουαρίου 2022 08:36
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 300 εγκλωβισμένοι επιβάτες σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην Οινόη για 16 ώρες! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έναν εφιάλτη ζουν και οι επιβάτες ενός τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς τα χιόνια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» τους έχουν εγκλωβίσει στην αμαξοστοιχία για 16 ώρες. Εικόνες Αποκάλυψης δημιουργήθηκαν στη Μεσογείων & την Αττική Οδό, ενώ περιοχές συνεχίζουν να παραμένουν στο «σκοτάδι».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μια επιβάτης στο OPEN, το τρένο ξεκίνησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη. Οι επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι καθώς δεν έχουν που να πάνε, και πλέον έχουν ξεμείνει χωρίς νερό και χωρίς τίποτα φαγώσιμο.

Εγκλωβισμένοι στην «Ελπίδα»: «Είμαι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό - Έμεινα με τον χειρουργημένο πατέρα μου 12 ώρες στη Μεσογείων» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Για ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική οδό λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα που σαρώνει από χθες (Δευτέρα 24/1) την χώρα. Από αργά χθες το απόγευμα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στον αυτοκινητόδρομο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Κυριακοπούλου, ο σύζυγος της οποίας παρέμεινε για ώρες αβοήθητος, εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό.

«Μόλις τον υποδέχτηκα, το πώς κατάφερε να φτάσει πρέπει να βγει στην τηλεόραση. Προς το παρόν δεν έχει κουράγιο να μιλήσει, επιτρέψτε μου να σας πω εγώ. Ήταν από τις 11 το πρωί στην Αττική Οδό μεταξύ 13ης και 14ης εξόδου μετά τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Παίρναμε όλες τις υπηρεσίες, ο άντρας μου έπαθε κρίση πανικού, μου είπαν το μεσημέρι από το 112 ότι θα τον πάρουν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, δεν τον πήρε κανείς», είπε η κ. Κυριακοπούλου.

«Στις 9 το βράδυ είπαν να στείλουν το στρατό. Η ώρα πήγε 3 τα ξημερώματα και ξαναπήρα τηλέφωνο τον σύζυγό μου και δεν υπήρχε κανείς εκεί. Ούτε αστυνομία, ούτε στρατός. Πήρα στην αστυνομία, μου είπαν να κλειδώσει το αυτοκίνητο και να πάει να βρει τα λεωφορεία.

Πήρα την Πυροσβεστική, μου είπαν να μην το κάνει αυτό σε καμία περίπτωση, θα δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Πήρα τελικά στο στρατό, ήταν οι μοναδικοί που νιώθω ότι βοήθησαν. Εγώ τους κατεύθυνα. Τους είπα που βρίσκεται ο σύζυγός μου και άλλοι χιλιάδες, τους παρακάλεσα να πάνε να τους δώσουν έστω νερό», συνέχισε την περιγραφή της.

«Στις 4 παρά πέντε, έφτασαν στο σημείο οι εθελοντές από το στρατό, τους είπαν ότι “μας ενημέρωσαν και έτσι σας βρήκαμε” και ότι δεν είναι στο πλάνο, δεν έρχεται βοήθεια και να φύγουν όπως μπορούν. Ο σύζυγός μου έκανε αναστροφή και έφυγε μέσα στο πουθενά. Προσανατολίστηκε μόνος του, πήγε ανάποδα μέσα στο χαμό, και βγήκε στη Μεσογείων», εξήγησε.

«Ο σύζυγός μου πέρασε κρίσεις πανικού, τον βοήθησαν άλλοι οδηγοί. Έχει και πρόβλημα καρδιάς, εχτές το μεσημέρι τους εξηγούσα ότι δε γίνεται να τον αφήσετε εκεί. Δεν ήξερα ότι δώδεκα ώρες μετά θα χρειαστεί να κινητοποιήσω εγώ το στρατό. Είναι παρκαρισμένα τα οχήματα, και από πάνω υπάρχει χιόνι. Κάποιοι έμειναν από καύσιμο. Δεν τσέκαρε κανείς τα αυτοκίνητα μέσα», περιέγραψε η κ. Κυριακοπούλου.

«Από την Αττική Οδό μου είπαν “ας μην έβγαινε από το σπίτι του” ο άντρας μου»

«Από την Αττική Οδό μου είπαν “ας μην έβγαινε από το σπίτι του” ο άντρας μου και μου το έκλεισαν. Ο άνθρωπος είναι ιδιωτικός υπάλληλος, έφυγε από το γραφείο του νωρίς το πρωί και προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι του», είπε η γυναίκα αγανακτισμένη.

«Τελικά οδηγήθηκε στη Μεσογείων και έφτασε μέχρι ένα σημείο που ήταν κλειστός ο δρόμος, τον κατευθείαν προς Εθνικής Αντιστάσεως να στρίψει Κηφισίας. Τελικά ανέβηκε από τη Φορμίωνος. Δεν είχε αλυσίδες, αλλά είχε ένα καλό αυτοκίνητο, τζιπ», κατέληξε η κ. Κυριακοπούλου.

«Είμαι πάνω από 20 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο κ. Νίκος, κάτοικος Παιανίας ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος από εχθές το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης.

«Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία», είπε ο κ. Νίκος.

«Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οχήματα πηγαίνουν αντίθετα επί της Αττικής Οδού, προσπαθώντας να βρουν τρόπο διαφυγής, ενώ αγωνία υπάρχει και για τους εργαζόμενους στα διόδια, οι οποίοι παραμένουν επίσης εγκλωβισμένοι.

Εγκλωβίστηκε στη Μεσογείων με τον χειρουργημένο πατέρα της

Η κ. Ειρήνη Ξενάκη, για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων για 12 ώρες.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι. Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα.

Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια», είπε η κ. Ξενάκη.

«Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών», πρόσθεσε η ίδια.

Μαρτυρία εγκλωβισμένου οδηγού: Σαν πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα-Ντροπιαστικές εικόνες στο ξενοδοχείο

«Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εγκλωβισμένη στο τρένο 16 ώρες με 2 ανήλικα παιδιά

Η κ. Ανθή είναι, μαζί με άλλα 400 άτομα, εγκλωβισμένη σε αμαξοστοιχία στην Οινόη εδώ και 16 ώρες. «Δε μας έχει ενημερώσει κανένας, κάποιοι που προσπάθησαν να βρουν υπεύθυνους δε βρήκαν κανέναν».

Εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό: Άρχισα να έχω σπασμούς από το κρύο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share