Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εικόνες Αποκάλυψης στη Μεσογείων & την Αττική Οδό! Περιοχές στο «σκοτάδι» - Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ (Video)

Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται - Έχει «παραλύσει» η χώρα!

25 Ιανουαρίου 2022 08:18
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εικόνες Αποκάλυψης στη Μεσογείων & την Αττική Οδό! Περιοχές στο «σκοτάδι» - Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εικόνες Αποκάλυψης δημιουργήθηκαν στη Μεσογείων & την Αττική Οδό, ενώ περιοχές συνεχίζουν να παραμένουν στο «σκοτάδι». Παράλληλα, αρκετούς ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας, ενώ αλλαγές έχουμε και στα ΜΜΜ. Ενώ, για ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική οδό λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα που σαρώνει από χθες (Δευτέρα 24/1) την χώρα.

Εικόνες Αποκάλυψης στη Μεσογείων & την Αττική Οδό

Στη άνοδο της λεωφόρου Μεσογείων, λίγο πριν την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η κατάσταση είναι ενδεικτική του χάους που επικρατεί στους δρόμους.

Αυτοκίνητα παρατημένα στη μέση του δρόμου, και χιόνι που έχει συσσωρευτεί κάνουν σχεδόν αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων, η οποία πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Είμαι δύο 24ωρα σχεδόν που δουλεύουμε ασταμάτητα. Τα προβλήματα είναι από το Νομισματοκοπείο και πάνω. Ρίχνουμε αλάτι», είπε στο MEGA οδηγός εκχιονιστικού που επιχειρεί στο σημείο.

Μαρτυρία: Μόλις απεγκλωβίστηκα από την περιφερειακή Υμηττού
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Αντώνης Κάρδαλης, ο οποίος απεγκλωβίστηκε σήμερα το πρωί από την περιφερειακή Υμηττού.

«Έφτασα στη Ραφήνα 6.20 το πρωί. Ήμουν στην Αττική Οδό από τις 11 το πρωί εχθές, μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα. Τους ρώτησα πριν μπω στην Αττική Οδό αν είναι ανοιχτή, και μου είπαν να προχωρήσω. Κατά τις 11 το βράδυ μας είπαν να κάνουμε στην άκρη τα αυτοκίνητα για να περάσει εκχιονιστικό. Όμως είχαν διπλώσει 4 νταλίκες μπροστά και δεν μπορούσαμε να φύγουμε.

Εγώ προσωπικά δεν πήρα από κανέναν νερό ή κάτι, είχα ευτυχώς νερό μαζί μου. Οι περισσότεροι μπήκαν στην Αττική Οδό για να πάνε γρήγορα σπίτι τους, αλλά εκεί ήταν χειρότερα. Μας είπαν να βγούμε από όπου βολευόμαστε. Εγώ έφυγα από το Δαχτυλίδι.

Στη Μεσογείων μετά την Αγία Παρασκευή υπάρχει εγκλωβισμένος κόσμος. Στη Μαραθώνος μέχρι την Παλλήνη δεν πάει εύκολα το αμάξι χωρίς αλυσίδες. Εγώ ήμουν χωρίς αλυσίδες. Μπορούν να ξεφουσκώσουν λίγο τα λάστιχα για να πατήσουν πιο καλά στο χιόνι. Εγώ αυτό έκανα και πήγα», είπε ο κ. Κάρδαλης.

Την ίδια ώρα στη Δουκίσσης Πλακεντίας, στο τούνελ, παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο κόσμος δεν έχει καμία ενημέρωση για το που να πάει. Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους και φεύγουν πεζοί, προσπαθώντας να σωθούν.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική: Ποιες περιοχές είναι στο σκοτάδι - Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση προκαλεί η κακοκαιρία Ελπίδα με αρκετές περιοχές της Αττικής να έχουν διακοπές ρεύματος παρά τις προσπάθειες των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών.

Έως και το πρωί της Τρίτης υπάρχουν περιοχές στην Αττική οι οποίες είναι χωρίς ρεύμα από την κακοκαιρία, συμπληρώνοντας έως και 12 ώρες, ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς έχουν παγώσει τα καλώδια και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιοχές της Αττικής που έχουν διακοπές ρεύματος είναι:

  • Χαλάνδρι
  • Μαρούσι
  • Ψυχικό
  • Μεταμόρφωση
  • Νέα Φιλαδελφεια
  • Πεύκη
  • Κερατέα
  • Κορωπί
  • Νέα Μάκρη
  • Ντράφι
  • Γραμματικό
  • Βύρωνας
  • Καρέας
  • Βούλα
  • Νέα Σμύρνη
  • Άλιμος

Την κατάσταση δυσκολεύει η κατάσταση στους δρόμους καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε αρκετά σημεία με βλάβες με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων.

Κατά εκτιμήσεις, δε, η πλήρης αποκατάσταση των βλαβών και ζημιών στο δίκτυο θα πάρει 2-3 ημέρες καθώς και στην Αττική και σε άλλες περιοχές σπάνε καλώδια ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζανε φορτίο 8680 γιγαβατ για χθες, Δευτέρα, το τελικό φορτίο ήταν 8.000 γιγαβάτ γεγονός που σημαίνει ότι από βλάβες «χάθηκαν» περί τα 600 γιβαβάτ.

Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και το πρωί της Τρίτης σε αρκετούς δρόμους και λεωφόρους της Αττικής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες για την κυκλοφορία των οχημάτων τους στην Αττική σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, να γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, «οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν ακόμα στη Μεσογείων με οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί και δεκάδες να είναι τα οχήματα τα οποία είναι παρατημένα στην άκρη λόγω της αδυναμίας τους να μετακινηθούν από τον χιονιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στη Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίθετα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 56,728η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), διεξάγεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ομοίως, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 11,000η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας).

Στα ανωτέρω οδικά δίκτυα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), έως την 242,079 χ/θ (Α/Κ Ραχών), αποκαταστάθηκε πλήρως, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς:

  • Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια θα γίνονται στο τμήμα Πειραιάς - Αττική και αντίστροφα.
  • Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.
  • Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Την ίδιά ώρα περισσότερες από 1000 είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική να είναι πάνω από 500.

Τι ισχύει με το Δημόσιο

Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Επικράτειας που πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Μήλου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μυκόνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

Εξαιρούνται της συγκεκριμένης απόφασης:

  • οι υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
  • οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,
  • οι δημόσιες δομές υγείας,
  • τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και
  • υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share