Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία Ελπίδα: «Βόμβα» από τον Καλλιάνο - Έρχονται χιονοθύελλες σε Αττική και Εύβοια

Δύσκολες οι επόμενες ώρες!

24 Ιανουαρίου 2022 20:54
Κακοκαιρία Ελπίδα: «Βόμβα» από τον Καλλιάνο - Έρχονται χιονοθύελλες σε Αττική και Εύβοια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος σε πρόγνωση του αναφέρει πως η Κακοκαιρία Ελπίδα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Μάλιστα ο μετεωρολόγος ανέφερε πως τις επόμενες 36 ώρες θα κυριαρχούν συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα σε Αττική και Εύβοια.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε σχετικά με την κακοκαιρία «Επειδή έχουμε αυξημένους δείκτες αστάθειας οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις, δηλαδή από κεραυνούς και βροντές. Αυτό θα γίνεται μέχρι και αύριο το μεσημέρι».

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Ελπίδα: Στην Αττική Οδό ο στρατός για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς - Γενική αργία την Τρίτη

Κακοκαιρία Ελπίδα Καλλιάνος

Και προσθέτει: «Θα έχουμε και χιονοθύελλες κατά περιόδους κυρίως σε Αττική και Εύβοια. Χιονοκαταιγίδες και χιονοθύελλες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες 36 ώρες. Περισσότερη προσοχή σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Σποράδες. Όσον αφορά στις πόλεις, μεγάλη προσοχή στην Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Λαμία, βόρεια τμήματα της Αθήνας και ΝΑ Πελοπόννησο.

Στους 25 πόντους το ύψος του χιονιού

Το ύψος χιονιού θα φτάσει πάνω από τους 25 πόντους στα βόρεια προάστια, τους 5 με 10 πόντους στο κέντρο της Αθήνας. Θα ξεπεράσει τους 40 πόντους στην Εύβοια, τους 20 πόντους σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Θερμοκρασίες θα έχουμε 0 και 1 βαθμό Κελσίου και την Τετάρτη όταν έχουν σταματήσει οι χιονοπτώσεις και ξαστερώσει θα δούμε ακόμα και -4, -5 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της Αττικής. Τώρα στην Δυτική Μακεδονία γύρω από την Κοζάνη έχουμε θερμοκρασία -9 βαθμούς Κελσίου, στο Μέτσοβο -8, ακόμα και στα 1000 μέτρα υψόμετρο στην Πάρνηθα έχουμε -7βαθμούς Κελσίου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share