Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Κακοκαιρία "Ελπίδα": Εισαγγελική παρέμβαση για το "έμφραγμα" στην Αττική Οδό

Εγκλωβισμός οδηγών επί ώρες κάτω από πολικές συνθήκες

24 Ιανουαρίου 2022 18:13
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν οι συνθήκες εγκλωβισμού εκατοντάδων οδηγών στην Αττική Οδό λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία "Ελπίδα".

Κακοκαιρία “Ελπίδα” - Κραυγή αγωνίας: “Είμαι εγκλωβισμένος με την έγκυο γυναίκα μου” - Σκηνές τρόμου στην Αττική Οδό (video)

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για το «έμφραγμα» στην Αττική Οδό που έχει ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν για ώρες οδηγοί που καταγγέλλουν έλλειψη εκχιονιστικών και σχεδόν παντελή απουσία άλλων οχημάτων που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνηθεί τυχόν ποινικές ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών.

χιονια-αθηνα-δρομοι

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε ο Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε για μια πολύ δύσκολη ημέρα. Τόνισε ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική ενώ από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

χιονια-αθηνα-δρομοι

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό. Ζητώ συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή» τόνισε.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια και τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

χιονια-αθηνα-δρομοι

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

«Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή», τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share