Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Ελπίδα" - Κατακεραύνωσε την "Αττική Οδός" ο Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος - “Είχαν υποσχεθεί…”

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης εμφανίστηκε ενοχλημένος στην επίσημη ενημέρωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

24 Ιανουαρίου 2022 17:33
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε ο Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε για μια πολύ δύσκολη ημέρα. Τόνισε ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική ενώ από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

χιονια-αθηνα-δρομοι

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό. Ζητώ συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή» τόνισε.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια και τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

«Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή», τόνισε.

Απελπιστική η κατάσταση στην Αττική Οδό! Ουρές χιλιομέτρων - Η Πυροσβεστική ζητά να κλείσει ο δρόμος

χιονια-αθηνα-δρομοι

Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι αυτό το λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Τα διόδια της Αττικής Οδού έχουν ανοίξει για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share