Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Alert μετεωρολόγων: Τρομακτική πρόβλεψη για την «Ελπίδα» τις επόμενες ώρες! Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας (Video)

Σφοδρότερες χιονοπτώσεις σε Αττική και Εύβοια

24 Ιανουαρίου 2022 15:26
Alert μετεωρολόγων: Τρομακτική πρόβλεψη για την «Ελπίδα» τις επόμενες ώρες! Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα χειροτερέψει τις επόμενες ώρες, με την Αττική και την Εύβοια να δέχονται ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού. Να σημειώσουμε ότι ήδη τα προβλήματα και στις δύο περιοχές είναι πολλά, ειδικά στις μετακινήσεις.

Όπως σημειώνει το Meteo, σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ θα πρέπει να τονισθεί οι μεγάλες ποσότητες χιονιού, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

H προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα ανάρτησή του σημειώνει ότι αν πρέπει να μετακινηθούμε πρέπει να έχουμε αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος αναφέρει:

«Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα δίνει και η πρωινή ανανέωση του μετεωρολογικού μας μοντέλου για την Αττική με το μέγιστο της έντασης από το απόγευμα σήμερα μέχρι το πρωί αύριο.

Παρακολουθήστε στο επισυναπτόμενο βίντεο με τις αποχρώσεις του μπλε πως θα κινηθούν τα χιονοκύματα και ποιες περιοχές θα επηρεάσουν.

ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ Ή ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ!!!!».

Καλλιάνος: Χιονοθύελλες για τις επόμενες 36 ώρες

Με τη σειρά του ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει ότι θα έχουμε χιονοθύελλες κυρίως σε Αττική και Εύβοια. «Χιονοκαταιγίδες και χιονοθύελλες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες 36 ώρες. Περισσότερη προσοχή σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Σποράδες. Όσον αφορά στις πόλεις, μεγάλη προσοχή στην Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Λαμία, βόρεια τμήματα της Αθήνας και ΝΑ Πελοπόννησο», σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Το ύψος χιονιού θα φτάσει πάνω από τους 25 πόντους στα βόρια προάστια, τους 5 με 10 πόντους στο κέντρο της Αθήνας. Θα ξεπεράσει τους 40 πόντους στην Εύβοια, τους 20 πόντους σε Φθιώτιδα και Βοιωτία. Θερμοκρασίες θα έχουμε 0 και 1 βαθμό Κελσίου και την Τετάρτη όταν έχουν σταματήσει οι χιονοπτώσεις και ξαστερώσει θα δούμε ακόμα και -4, -5 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της Αττικής.

Τώρα στην Δυτική Μακεδονία γύρω από την Κοζάνη έχουμε θερμοκρασία -9 βαθμούς Κελσίου, στο Μέτσοβο -8, ακόμα και στα 1000 μέτρα υψόμετρο στην Πάρνηθα έχουμε -7βαθμούς Κελσίου».

Κολυδάς: Σε ποιες περιοχές θα έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις

Χριστίνα Σούζη: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα μέχρι και Τετάρτη πρωί

Δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία «Ελπίδα»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share