Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μπλακάουτ σε περιοχές της Αττικής

Χωρίς ρεύμα είναι ορισμένα σημεία σε Κουκάκι και Καλλιθέα

24 Ιανουαρίου 2022 13:31
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μπλακάουτ σε περιοχές της Αττικής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται πολλές περιοχές της Παλλήνης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, μπλακ άουτ έχει σημειωθεί σε περιοχές της Παλλήνης, αλλά και της Νέας Μάκρης εδώ και μία ώρα ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα μέρος της Καλλιθέας και του Κουκακίου. Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο.

«Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική αναμένεται να ενταθούν τις μεσημεριανές ώρες ενώ δύσκολες θα συνεχίσουν να είναι οι συνθήκες και αύριο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου χρειάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία», ανέφερε, προσθέτοντας πως συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεταβεί σε νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Γενική αργία αύριο (25/1) λόγω χιονιά; Η απάντηση Οικονόμου και οι ανακοινώσεις που έρχονται (video)

«Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια το εθνικό δίκτυο και οι βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοικτές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισήμανε ότι με βάση την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου της κακοκαιρίας "Ελπίδα", η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, ώστε «όλα τα μέτωπα και αυτό της εργασίας, προκειμένου οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει, δηλαδή α) η προστασία και η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, β) η προστασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικού βίου να μην αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα από την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας».

Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή μέρα θα κηρυχθεί αργία απάντησε: «Όποιο μέτρο θεωρηθεί ότι πρέπει να πάρουμε για να μην αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα ανάλογα και με τις προγνώσεις που υπάρχουν θα αξιολογηθεί από την πολιτική προστασία και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της».

Για την τηλεκπαίδευση

«46.000 τάξεις λειτουργούν κανονικά με τηλεκπαιδευση. Προφανώς και υπήρξαν και θα υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Αυτό δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα και αυτή είναι ότι ανταποκρίθηκαν οι εκπαιδευτικοί και τους ευχαριστούμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση σε σχέση με την επιλογή της για διήμερη τηλεκπαίδευση.

Έκλεισε η Κατεχάκη από τον χιονιά - Χάος και στη Μεσογείων

Κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έφερε και στην Αττική η κακοκαιρία Ελπίς.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Κατεχάκη στη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο ύψος της Μεσογείων.

Με ιδιαίτερη ένταση ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας (24/1) τα φαινόμενα στην Εθνική Οδό στο ύψος του Μαρτίνου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας "Ελπίδα" που πλήττει τη χώρα.

Το χιόνι ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί και μέσα σε τρεις ώρες η έντασή του πολλαπλασιάστηκε με τα μηχανήματα της Οδού, να κινούνται ακατάπαυστα προκειμένου να μην κλείσει ο δρόμος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share