Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μέχρι τη θάλασσα το χιόνι! Πρωτόγνωρες εικόνες στα νησιά των Κυκλάδων (Video)

Αποκλεισμένα τα ορεινά χωριά της Νάξου - Στα λευκά και η Άνδρος

24 Ιανουαρίου 2022 08:25
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μέχρι τη θάλασσα το χιόνι! Πρωτόγνωρες εικόνες στα νησιά των Κυκλάδων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Oι πολικές θερμοκρασίες και οι πρωτόγνωρα πυκνές χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου και πιο σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που ήδη χτυπά τη χώρα, με τις είκόνες να είναι πρωτόγνωρες στα νησιά των Κυκλάδων.

Ήδη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ,έρχονται «χιονολαίλαπες» και «χιονοκαταιγίδες, ενώ ο χιονιάς αυτός προμηνύεται να είναι επικίνδυνος.

Αποκλεισμένα τα ορεινά χωριά της Νάξου - Στα λευκά και η Άνδρος

Αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι για τα ορεινά χωριά της Νάξου, όπου η κακοκαιρία Ελπίδα έχει δείξει τα «δόντια» της ήδη από χθες, Κυριακή, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα.

Λίγο μετά το Γαλανάδο, 4-5χλμ. έξω από τη χώρα, το τοπίο είναι κατάλευκο ενώ έχει βγει και ανακοίνωση ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα απαγορεύονται οι μετακινήσεις προς τα ορεινά χωριά.

Οι δρόμοι του νησιού έχουν παγώσει, ενώ σε αντίθεση με τα ορεινά χωριά που βλέπουν συχνά χιόνια, η πεδινή Νάξος δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο κρατικός μηχανισμός, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να λειτουργούν συνεχώς για να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε απεγκλωβισμός πολιτών από τα αυτοκίνητά τους, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής.

Παρόμοιο το σκηνικό και στην Άνδρο, όπου, όπως είπε η κάτοικος του νησιού, κυρία Νικολέττα, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA: «Στο Μπατσί, έχει αρκετά χιόνια, αλλά πιο πολύ είναι στα ορεινά χωριά. Ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει συνέχεια, είναι και ο σύζυγός μου στα εκχιονιστικά. Υπάρχουν κάποια αποκλεισμένα χωριά». «Το 2004 είχε χιονίσει αρκετά, αλλά τα περισσότερα χιόνια τα είχε ρίξει το 1987», πρόσθεσε η ίδια.

Άκρως χειμερινό είναι το σκηνικό από χθες και σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Σκιάθο με τις χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες να προσφέρουν ασυνήθιστες εικόνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share