Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Που ήχησε το "112" - Προειδοποίηση για επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Προσοχή!

23 Ιανουαρίου 2022 18:14
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Που ήχησε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «Ελπίδα», που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας το επόμενο 24ωρο φέρνοντας ισχυρές χιονοπτώσεις, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, έχει δημιουργήσει ήδη τα πρώτα προβλήματα, ενώ και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο και μεθαύριο.

Στο επίκεντρο του χιονιά βρίσκονται η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα του 112 σε Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο.

 Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Που ήχησε το '112' - Προειδοποίηση για επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Ανησυχητική πρόβλεψη Καλλιάνου: Η "Ελπίδα" σαρώνει

Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει καλύψει πολλές περιοχές της Χώρας, ακόμα και στα Κυκλαδίτικα νησιά στα οποία το χιόνι έχει στρώσει για τα καλά.

Από τη προηγούμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έχει κρούσει τον κώδωνα για την εμφάνιση έντονων χιονοπτώσεων το επόμενο διήμερο (Δευτέρα και Τρίρη) που θα μπορούσαν να συγκριθούν με τη κακοκαιρία "Μήδεια" του 2021

Η σημερινή αναλυτική πρόβλεψη Καλλιάνου

Για τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας Ελλάδος, από το Θρακικό πέλαγος,στη νότια Χαλκιδική, στα κεντρο- ανατολικά της Θεσσαλίας, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τις βόρειες Κυκλάδες, θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές, και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Στο Αιγαίο στα ορεινά και ημιορεινά, χιονοπτώσεις πυκνές κατά περιόδους. Στα Επτάνησα μικρή πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις. Στους 7-8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα δυτικά, στον 1 μέγιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία, στους 4 – 6 στα υπόλοιπα βόρεια, στους 4-6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στους 7-11 στα νησιά.

Στην Αττική, χιονοπτώσεις και πυκνές νεφώσεις με τη θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς.

Λίγες τοπικές νεφώσεις και στη Χαλκιδική λίγες τοπικές χιονοπτώσεις με τη θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share