Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία "Ελπίς": Τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων εξαρτάται από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση

23 Ιανουαρίου 2022 16:40
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση


«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Ανησυχητική πρόβλεψη Καλλιάνου: Η "Ελπίδα" σαρώνει - Χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας (video)

Η κακοκαιρία Ελπίδα έχει καλύψει πολλές περιοχές της Χώρας, ακόμα και στα Κυκλαδίτικα νησιά στα οποία το χιόνι έχει στρώσει για τα καλά.

Από τη προηγούμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έχει κρούσει τον κώδωνα για την εμφάνιση έντονων χιονοπτώσεων το επόμενο διήμερο (Δευτέρα και Τρίρη) που θα μπορούσαν να συγκριθούν με τη κακοκαιρία "Μήδεια" του 2021

Η σημερινή αναλυτική πρόβλεψη Καλλιάνου

Για τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας Ελλάδος, από το Θρακικό πέλαγος,στη νότια Χαλκιδική, στα κεντρο- ανατολικά της Θεσσαλίας, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τις βόρειες Κυκλάδες, θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές, και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Στο Αιγαίο στα ορεινά και ημιορεινά, χιονοπτώσεις πυκνές κατά περιόδους. Στα Επτάνησα μικρή πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις. Στους 7-8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα δυτικά, στον 1 μέγιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία, στους 4 – 6 στα υπόλοιπα βόρεια, στους 4-6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στους 7-11 στα νησιά.

Στην Αττική, χιονοπτώσεις και πυκνές νεφώσεις με τη θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς.

Λίγες τοπικές νεφώσεις και στη Χαλκιδική λίγες τοπικές χιονοπτώσεις με τη θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share