Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Κακοκαιρία Ελπίς": Στα "λευκά" Μύκονος, Τήνος, Άνδρος και Νάξος - Χιόνια και στις παραλίες (εικόνες - video)

Από χθες τα νησιά των Κυκλάδων στο έλεος της "Ελπίδας"

23 Ιανουαρίου 2022 11:41
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήδη χιονίζει σε αρκετά νησιά όπως η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος και η Μύκονος, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Άνδρο, πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα χωριά Βουρκωτή και Άρνη, ενώ σε ορισμένα σημεία στο επαρχιακή δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σημειώνεται ότι στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία μέχρι τις 10 το πρωί σε Βουρκωτή, Άρνη, Ρέματα και Κατάκοιλο λόγω των ακραίων φαινομένων.

Στη Νάξο το πρώτο χιόνι έπεσε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Απείρανθο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, τα πάντα είχε καλύψει ένα λευκό πέπλο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωση ζητάει από τους δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ αποφάσισε και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης.

χιονια

Η κακοκαιρία Ελπίς χτύπησε και την Τήνο με σχεδόν όλο το νησί να ντύνεται στα λευκά όπως αναφέρει το tinostoday. Σε δημοσίευμά του έχει ααρτήσει και φωτογραφίες από τα χωριά Σκαλάδο, Κέχρο, Φαλατάδο, Κτικάδο, Δυο Χωριά,όσο και από περιοχές της Π.Ε. Τήνου.

τήνος-χιονια

Στα λευκά ντύθηκε και η Μύκονος όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων:

Από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού, σύμφωνα με το mykonoslive.

μύκονος-χιόνια

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η 'Ανω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share